Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kupio ukradeni auto i rastavio ga u dijelove: Htio je to prodati

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Muškarac (45) kupio je automobil koji je bio ukraden. Nije obavijestio policiju nego ga sakrio u garažu, rastavio i uništio registracijsku oznaku i kompletnu sašiju

Varaždinski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojeg sumnjiče za prikrivanje. On je 28. travnja ove godine u Jalkovcu, od nepoznate osobe čiji identitet ne želi otkriti, kupio automobil vlasništvo poduzeća sa sjedištem u Francuskoj, a koji je bio ukraden.

O tome nije obavijestio policiju, već je vozilo sakrio u garažu i rastavio u dijelove te uništio registracijsku oznaku i kompletnu šasiju, s ciljem da se vozilo ne može identificirati.

Rastavljene dijelove je ponudio na prodaju. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu za kazneno djelo Prikrivanja.

Komentari (4)
  • Brazilac?

    8. 7. 2019,   12:30
  • Ma šta ga maltretiraju,oni u francuskoj dobiće lovu od osiguranja i riješili se auta s puno km,to vozilo nikom ne fali ali zakon je zakon...

    8. 7. 2019,   19:15
  • Ukoliko osoba unajmi auto i proda, on po hrvatskim zakonima nije napravio prekršaj po kojem bi DORH vršio bilo kakav progon nad njim. Dakle ovo djelo smatra se utajom a ne kaznenim djelom. To su hrvatski zakoni.

    8. 7. 2019,   12:29