Obavijesti

News

Komentari 4

Kupite li knjige preko interneta stići će vam na kućnu adresu

Kupite li knjige preko interneta stići će vam na kućnu adresu
1

Na Mondo.hr trebate samo upisati naziv škole djeteta, razred koji će pohađati, a Mondo će vam izlistati sve udžbenike i radne bilježnice koje će mu biti potrebne

VIDEO

Za razliku od prije pet ili deset godina, nijedna od 11 osnovnih škola u Slavonskom Brodu više ne nabavlja niti osigurava udžbenike za sadašnje ili buduće đake. Sve oko udžbenika i školskog pribora prepušteno je roditeljima, a neke škole pomažu roditeljima da udžbenika lakše nabave bez nepotrebnog čekanja u dugim redovima pred knjižarama.

Rekla nam je to Vesna Šimić, ravnateljica slavonskobrodske Osnovne škole “Vladimir Nazor”.

- Roditeljima damo popis i oni dalje rješavaju kupnju knjiga - rekla nam je ravnateljica brodske škole.

Slična situacija je i u ostalim hrvatskim školama s čijim smo ravnateljima razgovarali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Učenici će, kao i svake godine, na stranicama škole i oglasnoj ploči dobiti popis udžbenika koje mogu koristiti iduće školske godine. Ne trebaju se brinuti. Nakon toga roditelji biraju kako će i gdje knjige kupiti - objašnjava Slađana Švajda, ravnateljica Osnovne škole “Stjepan Radić” iz Čaglina pokraj Požege.

Osim što žele izbjeći gužve koja nastaju kad se knjige kupuju u posljednji čas, neposredno prije početka školske godine, roditeljima je također važno da komplete knjiga mogu plaćati na rate. Mondo.hr internet supershop upravo to i nudi svim roditeljima i učenicima.

Bez gužvi u knjižarama i čekanja u dugim redovima, školske udžbenike možete kupite na najjednostavniji i najbrži način. Na Mondo.hr trebate samo upisati naziv škole vašeg djeteta, razred koji će pohađati, a Mondo će vam izlistati sve udžbenike i radne bilježnice koje će mu biti potrebne prema službenom popisu škole, kao i sve omote koji odgovaraju izabranim udžbenicima. Ubacite ih u košaricu i kupnja je gotova. Udžbenici će stići na kućnu adresu, i to besplatno u terminu koji sami odaberete, pa bezbrižno možete otići na godišnji odmor i dostavu dogovoriti nakon povratka s odmora.

Za dostavu knjiga možete odabrati termine prije ili poslije početka školske godine. Isporuke do početka školske godine su:

Od 6. do 14. kolovoza, od 17. do 21. kolovoza, od 24. do 28. kolovoza i od 31. kolovoza do 4. rujna 2015. godine.

Isporuke nakon početka školske godine su: od 7. do 11. rujna, od 14. do 18. rujna, od 21. do 25. rujna, od 28. rujna do 2. listopada i od 5. do 9. listopada 2015. godine.

Neke škole i vrtići već su roditeljima podijelili popise potrebnih udžbenika kako bi im olakšali kupovinu.

Dječji vrtići u Zadru počeli su dijeliti popis udžbenika za predškolce koji će prvašići postati sljedeće akademske godine, a i neke škole su već podijelile popise u tiskanom obliku.

Ostali se moraju snaći tako da nađu popis udžbenika na internetskim stranicama škole i isprintaju ga sami.

- Svaka zadarska osnovna škola, pa tako i OŠ Zadarski otoci, postavila je popis potrebnih udžbenika na stranicama svoje škole. To je praksa već nekoliko godina i smatram da je poštena jer se učenicima tako ne nameće određeni izdavač, nego im se dopušta da sami odaberu kod koga će knjige kupiti ili ih naručiti online - rekao nam je Davor Barić, ravnatelj Osnovne škole Zadarski otoci. Na karlovačkom području neke će škole to tek učiniti.

- Još nismo započeli s narudžbom udžbenika za sljedeću školsku godinu niti smo raspisali ikakve natječaje. Kao i ranijih godina, učitelji odabiru one udžbenike za koje smatraju da su najkvalitetniji te njih i naručujemo – rekao je Danko Pavlačić, ravnatelj karlovačke Osnovne škole Banija.

Neke će škole objaviti iste popise kao i prošle godine jer se udžbenici za ovu godinu nisu sadržajno mijenjali.

- Što se tiče udžbenika za iduću školsku godinu, ne bi trebalo biti nikakvih izmjena. Lanjski izbor vrijedi za iduće četiri godine - rekao nam je Đuro Baloević, ravnatelj Osnovne škole “Vjekoslav Parać” u Solinu.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina