Obavijesti

News

Komentari 42

Kuščević o novim mailovima: 'Agrokor je zatvorena tema...'

Kuščević o novim mailovima: 'Agrokor je zatvorena tema...'
1

Nove mailove, istinite ili lažne, doživljavam kao recikliranje te odavno potrošene i zatvorene teme, rekao je ministar Kuščević novinarima u Ministarstvu uprave

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević u utorak je, nakon što je N1 objavio nove mailove vezane uz grupu Borg po kojima se Lex Agrokor u posljednji tren mijenjao kako bi se pogodovalo američkom fondu Knighthead, izjavio kako je Agrokor - zatvorena tema.

Ponovio je da je zatvorena tako što su spašeni deseci tisuća radnih mjesta i spriječen kolaps koji je prijetio hrvatskom gospodarstvu.

- Nove mailove, istinite ili lažne, doživljavam kao recikliranje te odavno potrošene i zatvorene teme - rekao je Kuščević je novinarima u Ministarstvu uprave nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava za projekt "e-Poslovanje".

Novi mailovi: Dan uoči Vlade, Lex je prilagođen Knightheadu
Novi mailovi: Dan uoči Vlade, Lex je prilagođen Knightheadu

N1 je objavio u utorak mailove koje su 30. ožujka 2107., dan uoči usvajanja prijedloga Lex Agrokor na Vladi, razmijenili tada ministrica gospodarstva Martina Dalić i Branimir Bricelj, član grupe poznate pod nazivom Borg, koja je radila Lex Agrokor.

Iz njih se, kako navodi N1, vidi da su toga dana u prijedlog unesene izmjene koje su omogućile Knighthead fondu da kroz roll up kredit ostvari goleme profite, a ostali goleme gubitke. Knighthead je, pišu, zahvaljujući tome "u punom iznosu naplatio obveznice koje je kupovao u bescjenje od prodavatelja koji nisu znali za Lex Agrokor."  

U tekstu praćenom faksimilima mailova, N1 navodi da Bricelj svojim izmjenama oslobađa budućeg izvanrednog povjerenika gotovo svih kontrola - izbacuje odredbu koja je predviđala da izvanredni povjerenik mora dobiti odobrenje Vjerovničkog vijeća za angažman savjetnika, uvodi Privremeno vjerovničko vijeće, koje po originalnom zakonskom tekstu nije niti trebalo postojati.

Navode iz prepiske i napomenu da se doradi tekst kako bi se moglo utjecati na stand still aranžman, Todorićev samostalni pokušaj dogovora s vjerovnicima i dopisuju odredbu da će se aktiviranjem Lex prekinuti eventualni stečajni postupci.

Marić: Nisam upoznat s tim

Ministar financija Zdravko Marić nije u utorak želio komentirati objave novih mailova vezanih uz grupu Borg, po kojima se Lex Agrokor u posljednji tren mijenjao kako bi se pogodovalo američkom fondu Knighthead, rekavši kako nema takvih saznanja što se tiče njegovog ministarstva, za koje tvrdi da radi na odgovoran i transparentan način.

"Nisam upoznat, nisam stigao pogledati, vidio sam samo naslove, nisam uopće znao o čemu se radi", izjavio je Marić novinarima na Danima financijskih institucija.

Tvrdi kako nema takvih saznanja što se tiče njegovog ministarstva, te da njegovo ministarstvo radi na velikom broju zakona, ali na "krajnje odgovoran, službeni, transparentan način".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag