Obavijesti

News

Komentari 292

Kuščevićeva šogorica ima kiosk na Vidovoj gori: Voda je 20 kn!

Kuščevićeva šogorica ima kiosk na Vidovoj gori: Voda je 20 kn!
1

Mirela Kuščević drži kiosk na atraktivnoj bračkoj lokaciji, a dobila ga je odlukom ministra Tomislava Tolušića. Njena ponuda je bila jedina valjana, a obrt je osnovala dva tjedna prije natječaja.

VIDEO

Na atraktivnoj lokaciji s koje puca pogled na cijeli Brač, Mirela Kuščević, supruga Lovrinog brata, prodaje suvenire, magnete, lavandu, pakirane kolače od smokve... I dobro ih naplaćuje.

Zagreb:  Dolazak èelnika  na sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a

Kako je pisao Jutarnji list, boca vode od pola litre u jedinom kiosku na ovom turističkom punktu košta 20 kuna.

Pokretanje videa...

01:32

Čvrste veze najpoznatije bračke obitelji

Mirela svoju dragocjenu vodu naplaćuje putem obrta Mimi. Ako u katastru potražite njegovo sjedište, pronaći ćete štalu u Nerežišćima, čija je vlasnica Nada Gospodnetić, Lovrina tetka. S druge strane, u posjedovnom listu polovica štale glasi na Nenada Kuščevića, Lovrinog oca, a druga polovica na Nedjeljka - Veljka Kuščevića, Lovrinog strica. 

Čvrste veze najpoznatije bračke obitelji sežu i izvan nerežišćanskih štala, sve do Vidove gore.

Naime, o zaštićenom području na kojem Mirela zarađuje na turistima brine nitko drugi nego Branimir Kuščević, njen muž i Lovrin mlađi brat. 

On je 2005. s Lovrom osnovao tvrtku Kuščević d.o.o., preuzeo je nakon što mu je brat otišao u načelničke vode i rukovodio njome do stečaja. Sada, nakon što su teški poduzetnički dani iza njega, Branimir dane provodi kao čuvar prirode u Moru i kršu, Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Splitsko-dalmatinske županije.

Pokretanje videa...

01:42

Rendžer Kuščević

Mirela nam je potvrdila da je ona vlasnica obrta i da je Branimir njen muž, a kad smo je upitali od koga je dobila odobrenje za kiosk, odbila je daljnji razgovor. Slično je reagirao i njen muž.

- Ništa vam ja to ne znam, to morate pitati u pravnoj službi. Ja sam čuvar prirode. Molim da se obratite nadležnima. Ako imate upit u domeni mog posla, u redu, ali ostalo ne znam. Molio bih da me više ne ometate - kratak je bio rendžer Branimir.

Kontaktirali smo zatim More i krš i upitali ih tko je Mireli dopustio da montira kiosk usred zaštićenog područja.

- U zaštićenom području mi dodjeljujemo koncesijska odobrenja, ali ne u svim slučajevima. Ako se radi o pomorskom dobru ili šumskom zemljištu kojim upravljaju Hrvatske šume, onda mi nemamo nadležnost za dodjeljivanje koncesijskih odobrenja - rekao nam je Guido Piasevoli, stručni voditelj Mora i krša.

Lovro odlazi, bogatstvo ostaje: Imat će plaću od 15.000 kuna
Lovro odlazi, bogatstvo ostaje: Imat će plaću od 15.000 kuna
Zagreb:  Dolazak èelnika  na sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a

Jedna valjana ponuda

S obzirom na to da se vrh Vidove gore teško može smatrati pomorskim dobrom, obratili smo se Ministarstvu poljoprivrede. Tu smo doznali kako se Mirela Kuščević javila na Javni poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, raspisan 7. rujna 2018.

Iz Ministarstva nam kažu kako su zaprimili ukupno 25 zahtjeva od kojih 18 nepotpunih i nevažećih te 7 potpunih i važećih (jedan je korisnik u međuvremenu odustao).

Za katastarsku česticu na Vidovoj gori zaprimljena je jedna valjana ponuda za koju je i sklopljen navedeni ugovor. Ponuda je stigla od Mirele Kuščević, a ugovor s njenim obrtom Mimi sklopljen je 30. siječnja 2019. U posjed je uvedena 12. travnja ove godine.

Vilu predstavljao kao pašnjak, mijenjao prostorne planove...
Vilu predstavljao kao pašnjak, mijenjao prostorne planove...

Cijena najma je 1100 kuna godišnje

Njenu ponudu odabralo je Stručno povjerenstvo Ministarstva poljoprivrede i predložilo nacrt ugovora kojeg je pregledao i DORH. Prema proceduri, konačni ugovor s Mirelom Kuščević sklopio je Lovrin sad već bivši kolega iz vlade - ministar Tomislav Tolušić.

Kako se navodi u Javnom pozivu, ovo zemljište moglo se zakupiti na rok do pet godina, a početna cijena zakupa iznosi 1.110 kuna godišnje. Ova cifra odgovara cijeni 55 boca vode prodanih na njenom kiosku.

Ona je svoj obrt vidovito osnovala 23. kolovoza 2018. godine, dva tjedna prije raspisivanja natječaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 292
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa