Obavijesti

News

Komentari 0

Kutinsku gradsku tvrtku su oštetili za 2,7 milijuna kuna

Za gospodarskog kriminala, protiv dvoje osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave

VIDEO

Sisačko-moslavačka policija podignula je nadopunjenu kaznenu prijavu protiv 69-godišnjeg bivšeg direktora kutinske tvrtke i 60-godišnje voditeljice u tvrtki, zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja  isprava, čime su je oštetili za  dva milijuna i 752 tisuće kuna, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o gradskoj tvrtki EKO-Moslavina d.o.o. za komunalno gospodarstvo.

Policija je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe provela temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, rekla je u utorak na konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Natalija Mezak Dolenčić.

Istragom je utvrđeno da je 69-godišnjak, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Kutini, u prethodnom dogovoru s 60-godišnjom voditeljicom u toj tvrtki, dogovorio da ona sastavi neistinit dokument temeljem kojeg je on sastavio poslovno izvješće za 2016., a u kojem su neistinito prikazali da je tvrtka poslovala s dobiti od 132.750 kuna, a ne gubitkom od 1.099.918 kuna.

Slijedom toga kutinska gradska tvrtka platila je porez na dobit u iznosu od 33.902 kune, a što ne bi bila u obvezi da je prikazan gubitak u poslovanju.

Osumnjičeni su spomenute dokumente sastavili s ciljem da ih prilože poslovnoj dokumentaciji za odobravanje kredita kod jedne poslovne banke, za kupovinu specijalnog kamiona za pražnjenje podzemnih spremnika, iako su znali da na području na kojem oštećena tvrtka obavlja svoju djelatnost, ne postoje takvi podzemni spremnici, navodi policija. 

Početkom kolovoza 2017. osumnjičeni 69-godišnjak je sklopio ugovor o financijskom leasingu s bankom, kojim je od dobavljača kupljeno vozilo čija naknada za leasing iznosi 2.718.603 kune, a da prethodno za kupovinu istog, kao i za dugoročno zaduživanje tvrtke,  nije pribavio suglasnost većinskog vlasnika oštećene tvrtke.

Time su osumnjičeni kutinsku gradsku tvrtku oštetili za ukupno 2.752.505 kuna.

Za gospodarskog kriminala, protiv dvoje osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa