Obavijesti

News

Komentari 2

Kva-kva: I mi imamo nešto reći o gradnji rekreacijskog parka!

Kva-kva: I mi imamo nešto reći o gradnji rekreacijskog parka!

Dvije patke jučer su prošetale parkom na zagrebačkoj Savici, a došle su s obližnjeg istoimenog jezera. Njihove slike objavili su oni koji se protive Bandićevoj gradnji rekreacijskog parka

VIDEO

Bilo nas je troje u parku i pričali smo o ‘važnim’ temama. Patke su u to vrijeme zujale u pozadini, rekao nam je član inicijative Čuvamo naš park.

Jučer su oko 13 sati parkom na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici prošetale patke. Fotografije njihove šetnje parkom objavila je Facebook stranica “Savica za park” uz poruku: “Upravo uživamo u društvu romantičnog para koji nam je došao u posjet. Zanimljiva simbolika: priroda u svojoj punoj ljepoti nasuprot umjetnom plišanom medvjediću”. 

Gradnja rekreacijskog parka, podsjećamo, podijelila je stanovnike Savice. Dok se jedni svim silama bore protiv gradnje, drugi ga željno iščekuju. U subotu je provedena anketa o gradnju parka u organizaciji Grada Zagreba. U anketi je sudjelovalo 800 građana, od kojih je 700 bilo za uređenje parka, 103 protiv, a 7 listića bilo je nevažećih. Inicijativa Čuvamo naš park, s druge strane, pozvala je sugrađane da ne sudjeluju u anketi te skupila 1206 potpisa peticije protiv gradnje. 

Potpise su u utorak uručili gradonačelniku. Milan Bandić je, međutim, rekao da će poštovati rezultate ankete, za koju protivnici gradnje tvrde da nije provedena po proceduri te da su glasali ljudi koji nisu sa Savice. I dalje imaju organizirana dežurstva kako bi spriječili početak radova, ako bageri dođu. Dvije patke u park su najvjerojatnije došle iz obližnjeg jezera Savica, koje je vodozaštićeno područje, a nalazi se iza toplane u Šancima. 

To se jezero do sredine prošlog stoljeća protezalo i na području današnjeg naselja Savica. Po jezeru je i samo naselje dobilo ime. Malo je vjerojatno da su patke plivale po Savi jer su one životinje koje vole jezera obrasla trskom i močvarnim biljkama, kao što je Savica, iz koje Zagrepčani crpe vodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca