Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kvaliteta života raste, više je tolerancije i siromaštvo pada'

None Foto: JIM BOURG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tijekom svog jednosatnog razgovora s jednim motivacijskim trenerom, bivši američki predsjednik se dotaknuo mnogih svjetskopolitičkih tema i ustvrdio kako je situacija u svijetu bolja nego što se to ponekad čini

Bivši američki predsjednik Barack Obama je u četvrtak u Koelnu je ustvrdio kako će SAD uskoro preuzeti vodeću ulogu u borbi za zaštitu klime.

- Naravno da su mnogi frustrirani zbog trenutnog stava američke vlade ali mi ne smijemo zaboraviti da neke savezne države poput Kalifornije već sad primjenjuju ciljeve iz Pariškog klimatskog sporazuma - rekao je Obama obraćajući se posjetiteljima privatno organiziranog skupa pod nazivom „World Leadership Summit“ koji je u četvrtak navečer održan u Koelnu.

On je upozorio na mlade koji bi mogli biti nosioci promjena.

- Da svi mladi iziđu na izbore i glasuju za stranke koje se bore za klimu promjene bi mogle uslijediti vrlo brzo - rekao je Obama i mladima poručio da sami uzmu sudbinu u svoje ruke.

Tijekom svog jednosatnog razgovora s jednim motivacijskim trenerom, bivši američki predsjednik se dotaknuo mnogih svjetskopolitičkih tema i ustvrdio kako je situacija u svijetu bolja nego što se to ponekad čini.

- Kvaliteta života raste, siromaštvo je u padu i mnogo je više tolerancije. Za žene, transrodne i homoseksualne osobe se situacija u mnogim zemljama poboljšava - rekao je Obama.

On je pozitivno ocijenio i svoj doprinos tijekom osmogodišnjeg predsjedanja SAD-om.

- Mislim da sam neke stvari usmjerio u mnogo boljem smjeru nego što bi to bio slučaj da nisam došao na vlast - rekao je bivši američki predsjednik.

Obama, koji se nalazi u privatnom posjetu Njemačkoj bi sutra trebao otputovati u Berlin gdje bi se tijekom poslijepodneva trebao sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koju je okarakterizirao kao svoju „prijateljicu“.

Komentari (14)
  • Pitajte tog vrlog političara kolika mu je gaža za to "gostovanje", što treba reći i TKO to plaća?

    5. 4. 2019,   09:12
  • Ovoga su američki masoni ofarbali u čokoladnu boju tako da se prikaže javnosti kako je SAD demokratska zemlja,a u biti se radi o zemlji koja je najveća rasistička tvorevina u povijesti. Hitler i ondašnja njemačka za ove ,su male bebe.

    5. 4. 2019,   12:52
  • Šteta što ne postoji Nobelova nagrada za izgovorenu glupost.

    5. 4. 2019,   10:50