Obavijesti

Promo sadržaj

Kvalitetna prehrana temelj je za dobro zdravlje i energiju

Kvalitetna prehrana temelj je za dobro zdravlje i energiju
7

Japanski poduzetnik Jiro Kambe, vlasnik Kali tuna d.o.o., najstarije i najveće firme za dohranu tuna u Hrvatskoj te branda jadranske tune ToroCro Moguro pod kojim se prodaje u Japanu. Zapošljava ljude, brine o okolišu i širi se na tržištima

Vrlo brzo nakon osnutka još 1996. godine Kali tuna postaje poznata među distributerima u Japanu?

Da, kao pioniri uzgoja plavoperajne tune na Mediteranu, u prirodnom okruženju mora, u Zadarskom arhipelagu, kako živi divlja tuna, uzgaja se i Kali Tuna čiji uzgojni ciklus traje do 30 mjeseci. Pažljivom prehranom utječe se na na visoku kvalitetu, boju i masnoću tkiva, što je u Japanu iznimno cijenjeno. Neki konzumenti preferiraju masne dijelove, dok drugi uživaju mršavije crvene dijelove. Naša je misija i dužnost udovoljiti svim zahtjevima kupaca i brinuti o čak i najmanjim potrebama kupaca.

Mnogi Japanci dožive stotu u zdravlju i sreći, a prema statistikama, jedan od razloga tome je ishrana u kojoj dominira riba?

Jedemo puno ribe koja nije tretirana kemikalijama ali i najčešće prijesna, kao sashimi, koji je odličan za zdravlje i energiju. Proizvod Kali tune ima fini i nježni okus koji se topi u ustima i zato je u prehrani mnogih Japanaca, ali i u Hrvatskoj i dalje kroz Europu i globalno rastu navike češće konzumacije ribe.

Vaš brand ToroCro Maguro razvijen je baš u Kalima?

Gledajući na karti svijeta, gdje uzgojiti najbolju tunu, Kali i okolica su se istaknuli. Ljudi ovdje imaju dugo iskustvo u ribolovnoj industriji, vrijedni su i pristupaju svom poslu sa strašću. Zajedno smo razvili proizvode pod nazivom ToroCro Maguro. Toro je potrbušina, najmasniji dio, Cro prikazuje porijeklo, a Maguro je tuna na japanskom. Iskorak je napravljen i u samoj proizvodnji jer se novi proizvodi ribe režu i proizvode u hladnom lancu na -60 ° C, čime zadržavaju sve izvorne vitamine, minerale i kvalitetu. Tuna je izmedju ostalog i bogata Omega 3 masnim kiselinama. Ove dragocjene masnoće štite srce i krvne žile, snižavaju kolesterol i pomažu kod prevencije i liječenja raznih bolesti.

''Croatian success'' je krilatica istaknuta na brodu u vašoj floti i logu?

Ponosni smo na naš prvi brod, ali i na uspjehe koje zajedno postižemo. Dobitnici smo mnogih nagrada za kvalitetu, među kojima bi istaknuo svjetski priznati Superior Taste Award. Od mogućih 100 bodova za teksturu, izgled, okus i miris, tuna Kali Tune je 2016-e i 2019-e godine dobila preko 90 bodova i prestižni međunarodni certifikat izvrsnosti s tri zlatne zvjezdice. 

Znači ekološki pristup uzgoju, a što je sa reprodukcijom tune i ribe općenito?

Jedan od naših najznačajnijih poduhvata u tom smislu je projekt mogućnosti mrijesta tune u kaveznom uzgoju, koji provodimo u vezi zatvaranja ''punog ciklusa'' reprodukcije tune u uvjetima uzgoja ali i u moru općenito.

Surađujete i sa mnogim restoranima u Hrvatskoj ali i šire?

Naši su proizvodi namirnice svjetski poznatog Nobu lanca restorana, čiji je suvlasnik i Robert de Niro. Mnogi poznati svjetski chefovi su već posjetili Kali i uvjerili se i sami u kvalitetu proizvoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.