Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Labinjanki su presadili srce i pluća u bolnici u Austriji

None Foto: NoviFoji

Operacija je bila jako teška i trajala je od 10.30 do ponoći. Za operacijskim stolom izmijenilo se više timova. Jelena (24) je sada u umjetnoj komi

Labinjanki Jeleni Buršić, koja u nedjelju puni 24 godine, u petak su u Beču presadili srce i pluća. Jelena se rodila s teškom srčanom manom, koju su joj liječnici otkrili nakon prvog rođendana.
- Za operaciju je tad bilo kasno jer se takve mane operiraju dok beba ima nekoliko mjeseci - kaže Jelenina majka Novela.
Jelena je bez većih problema živjela do prije tri godine. Tad su joj zbog slabog srca počela otkazivati pluća. Više nije mogla disati bez posebnog uređaja. Posljednjih godinu dana bila je na listi čekanja za transplantaciju. Nakon što su joj iz Zagreba javili da su našli donora, nije vjerovala nego je sama zvala bolnicu u Beču. Operacija je bila jako teška i trajala je od 10.30 sati do ponoći. Za operacijskim stolom izmijenilo se više liječničkih timova.
- Ona je trenutačno u umjetnoj komi, koju su izazvali liječnici kako bi njezinu organizmu osigurali potpuno mirovanje i odmor. Zasad joj je stanje stabilno. Dok sam kraj njenoga kreveta, cijelo joj vrijeme pričam iako me vjerojatno ne čuje - kaže majka i zahvaljuje svima koji su Jeleni i obitelji pružili podršku.

Komentari (4)
  • Kaj Nacisti su joj htjeli dati organe?

    4. 2. 2009,   21:44
  • znam tu curu preko jedne frendice s faksa...cura je pravi borac... Jelena, sretno, držimo ti palčeve!!

    4. 2. 2009,   22:23
  • sretno i brz oporavak!!!

    4. 2. 2009,   23:23