Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Laburisti: Orepiću, odluči - ili ćeš čuvati red ili daj ostavku!

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Laburisti traže da ministar odstupi zbog, kako navode, nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu te propusta policije da osigura siguran put navijačima

Hrvatski laburisti – Stranka rada zatražila je u nedjelju da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odstupi s dužnosti zbog, kako navode, najnovijih nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu te propusta policije da osigura siguran put navijačima koji su automobilima krenuli prema Rijeci.

Laburisti izražavaju zabrinutost "zbog stanja sigurnosti u zemlji i nedopustivog divljanja na stadionu za vrijeme utakmice Hajduk-Rijeka, nacionalističkim ispadima protiv građana srpske nacionalnosti te organiziranog dočekivanja i napadanja navijača na povratku s utakmice. Da stvar bude gora, nisu napadnuti samo navijači, nego i autobus sa 16-17 godišnjim rukometašima iz Labina, koji su se vraćali sa natjecanja iz Dalmacije", upozoravaju Laburisti u priopćenju.

"Činjenica je da državni vrh lošim reakcijama šalje poruku da na takve postupke gleda blagonaklono, čime na određeni način nasilnici uz zeleno svjetlo državne politike pribjegavaju nasilju i prolaze nekažnjeno. Ti nemili događaji samo su posljednji u nizu propusta ministra Orepića", smatraju Laburisti.

Navode i da je nedavno MUP odobrio "marš, koji je desničarski A-HSP organizirao u središtu Zagreba, nakon čega su se crnokošuljaši postrojili u na glavnom zagrebačkom trgu uz pozdrav: 'Za dom spremni'. Bio je to marš koji je veleposlanstvo SAD-a smjesta osudilo, te su tek nakon toga stigle mlake reakcije Vlade i Pantovčaka", navode Laburisti.

"Ako već Vlada i predsjednica smatraju da nije vrijeme za najoštriju osudu ovakvih postupaka i strogo kažnjavanje počinitelja, na ministru Orepiću je da odluči: Ili će čuvati red u državi i provoditi zakone i odredbe Ustava Republike Hrvatske ili neka odstupi", stoji na kraju priopćenju Hrvatskih laburista. 

Komentari (31)
  • A tko su sad ovi - laburisti - ?????????????

    12. 3. 2017,   23:14
  • Orepicu je glavno ocistiti hercegovce sa liste biraca i osigurati pobjedu MOST-u,2 godine "trazi " slikara svastike.

    13. 3. 2017,   05:54
  • Zubar ministar uprave ,zastavnik jna policije.....kvalifikacije !?

    13. 3. 2017,   09:29