Obavijesti

News

Komentari 33

Laburisti: Prestanite mrcvariti narod i hitno raspišite izbore

Laburisti: Prestanite mrcvariti narod i hitno raspišite izbore
1

Trenutačna, faktički nepostojeća Vlada, u manje od pet mjeseci takozvanog rada državu je dovela do razine potpune blokade i nefunkcionalnosti, ističu Laburisti

VIDEO

Stranka Hrvatski laburisti poslala je priopćenje u kojemu poziva parlamentarnu većinu da što prije donese odluku o samoraspuštanju Sabora, a predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović da u što kraćem roku, prije ljeta, raspiše izvanredne izbore. 

Priopćenje Laburista donosimo u cijelosti. 

''Prekinite s mrcvarenjem naroda i države i hitno raspišite izbore!

Umjesto mrcvarenja, ponižavanja i vrijeđanja zdravog razuma građana što se u aktualnom grabežu za vlast u redovima vladajućih pokušava podvesti pod uobičajene i poštene demokratske procese, Hrvatski laburisti – Stranka rada poziva parlamentarnu većinu da što prije donese odluku o samoraspuštanju Hrvatskog sabora, a predsjednicu Republike Hrvatske da u što kraćem roku raspiše izvanredne izbore, već prije ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S obzirom na stalne međusobne svađe predsjednika i dvojice potpredsjednika Vlade koji su dosegnuli razinu nepodnošljivosti i nemogućnosti nastavka minimalne suradnje, smatramo da elementarna politička odgovornost prema građanima Republike Hrvatske nalaže da im vratimo mandat i damo im priliku da izaberu novo vodstvo države, u nadi da neće ponoviti ovu kardinalnu grešku.

Trenutačna, a faktički nepostojeća Vlada, u manje od pet mjeseci takozvanog rada državu je dovela do razine potpune blokade i nefunkcionalnosti na svim razinama, zbog čega već, osim posvemašnje društvene devastacije i dramatičnog ugrožavanja međunarodnog ugleda Hrvatske, trpimo i vrlo konkretne financijske posljedice. U kaosu koji je proizvela vlast Domoljubne koalicije i Mosta, sva je energija usmjerena na međusobne obračune, na što je prebačen i fokus javnosti, dok, istodobno, ispod radara, u sumnjivim i nedorečenim procedurama prolaze krucijalne odluke poput prodaje Končara ili smjene uprava u tvrtkama u državnom vlasništvu bez odluka Vlade. Korištenje prljavih obavještajnih metoda u sukobima između vladajućih da i ne spominjemo.

Natezanja s uzajamnim traženjima trojice čelnika Vlade da odstupe ili pokretanjem postupka njihova opoziva, pokušajima preslagivanja i uspostave nove parlamentarne većine, već se sada usudimo prognozirati, neće uspjeti s obzirom na to da je vlast već pokazala da tjednima ne uspijeva u Saboru skupiti kvorum čak ni za najobičnije zakone.

Hrvatski laburisti stoga podsjećaju na članak 1. Ustava Republike Hrvatske koji kaže da "u Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu" te zbog dobrobiti naroda, društva i države zahtijevaju hitno raspisivanje izbora bez uzaludnih, na propast osuđenih pokušaja preslagivanja u Sabora koje bi se ionako ubrzo pokazao kao novi generator još fatalnije i opasnije političke krize.

Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada''

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina