Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Laburisti su pred raskolom, a Branko Vukšić je suspendiran

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

V.d. predsjednica stranke Nansi Tireli suspendirala je zastupnika Branka Vukšića. Spreman je i na to da ga uskoro izbace iz stranke. Neće se žaliti na odluke

Laburisti su pred raskolom, a kako sada stvari stoje, moguće je da stranka ostane bez tri od ukupno šest zastupnika.

Struja predvođena Brankom Vukšićem zalaže se da stranka napusti politički sindikalizam i pozicionira se na ljevici. Ljudi okupljeni oko v. d. predsjednice Nansi Tireli smatraju da trebaju nastaviti putem koji je postavio bivši predsjednik Dragutin Lesar.

Zbog teškog stanja u stranci koja, prema anketama, sve više gubi na popularnosti na sjednici predsjedništva Nikola Vuljanić i Antun Kapraljević predložili su osnivanje kriznog stožera na čelu sa zastupnikom Brankom Vukšićem, koji je trebao biti stranački glasnogovornik. Prijedlog nije prošao, a Vuljanić je podnio ostavku na mjesto u predsjedništvu. 

Nakon medijskih istupa Tireli je suspendirala Vukšića jer radi protiv interesa stranke. On neće imati prava govoriti u ime Laburista. Tireli tvrdi da Vukšić nastoji preuzeti stranku iako za to nema podršku te da umjesto jedinstva nudi raskol i demagogiju.

- Tireli je nesposobna voditi stranku. Suspenzija nije ništa neočekivano. Čekam da me izbace iz stranke i neću se žaliti - kazao je Vukšić.

Nikola Vuljanić potvrdio je da se na jesen planira vratiti u saborske klupe. Tako bi uz Vukšića iz stranke mogao otići i Vuljanić te zastupnik Mladen Novak.

Komentari (117)
  • Dugo su i trajali,Na izborima biće pometeni ko i HNs.

    3. 9. 2014,   16:50
  • Istekao rok trajanja. Al nema zime za njega. Uhljebit ce se on u nekoj drugoj stranci.

    3. 9. 2014,   17:29
  • Populistička tvorevina koja je oduvijek bila više sindikat nego ozbiljna politička stranka. Nikad nikakvog sadržaja, samo isprazne fraze i upiranje prstom u ono što ne valja bez predlaganja ikakvog konstruktivnog rješenja. Neka su propali.

    3. 9. 2014,   16:57