Obavijesti

News

Komentari 39

Lagali da imaju PTSP: Policajci i vatrogasci uzeli su milijune $

Lagali da imaju PTSP: Policajci i vatrogasci uzeli su milijune $
2

Optuženo je više od stotinu lažnih invalida. Umirovljeni vatrogasci i policajci tvrdili su da nakon terorističkog napada 11. rujna boluju od PTSP-a i zaradili na tisuće dolara

VIDEO

Više od stotinu umirovljenih njujorških policajaca i vatrogasaca optuženo je da su lažirali svoje bolničke dijagnoze u kojima tvrde da boluju od psihičkih smetnji uzrokovanih terorističkim napadom 11. rujna.

Optuženi su obezvrijedili ime i djelo svih onih koji su stajali u prvom redu kada je trebalo spašavati unesrećene nakon tragedije,  kazao je šef policije William Bratton

Uhićenja su rezultat dvogodišnje istrage federalnih istražitelja. Vjeruje se kako je prijevara lažnih invalida koštala porezne obveznike milijune dolara koje uplaćuju u fond za zdravstvenu zaštitu.

Uvježbana četvorka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lažne invalide obučavala je dobro uvježbana četvorka. Odvjetnik Raymond Lavallee (83), Thomas Hale (89), nekadašnji njujorški policajac Joseph Esposito (64) te konzultant specijaliziran za pitanja invalidnine John Minerva (61) zarađivali su od 20 do 50 tisuća dolara po prihvaćenom slučaju.

Dobivali upute kako odglumiti bolest

Snimljeni  telefonski razgovori u kojima osumnjičeni dobivaju detaljne instrukcije kako trebaju odglumiti bolest pred liječničkim odborom dokaz su prijevare, prenosi  ABC news.

Optuženi su navodili da boluju od posttraumatskog stresa i depresije, da ne izlaze iz kuće te da gotovo uopće nemaju društvenog kontakta.

Dokaz snimljeni razgovori i fotografije

Fotografije do kojih su došli istražitelji dokazuju suprotno. Na njima su optuženi snimljeni kako se bave ekstremnim sportovima, treniraju borilačke vještine i uživaju na krstarenjima.

Mnogi od njih uhvaćeni su kako rade nakon umirovljenja. Dio je zadržao dozvole za nošenje oružja iako prema zakonu umirovljeni policajci koji boluju od stresa nemaju pravo na tu dozvolu.

Zaradili i do 500.000 dolara

Prosječna invalidnina u SAD-u kreće se od 30 do 50 tisuća dolara godišnje. Procjenjuje se da je u prosjeku svaki optuženik primio 210.000 dolara. Neki prevaranti ukupno su zaradili 500.000 dolara. 








Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda