Obavijesti

News

Komentari 92

Lako tuđim... novcem putovati. Utukli pet milijuna u 180 dana

Lako tuđim... novcem putovati. Utukli pet milijuna  u 180 dana
1

Saborski su zastupnici u pola godine utukli čak 4.976.404 kuna troškova na putovanja. Najviše je troškova napravio Domagoj Hajduković iz SDP-a. Drugo mjesto po visini troškova pripada Anti Babiću (HDZ)

VIDEO

Budući da su Vladine pripreme za predsjedanje EU u potpunosti nezadovoljavajuće, važno je da barem mi kao zastupnici napravimo sve što je u našoj moći kako predsjedavanje ne bi bilo potpuni fijasko. Poručio je to Domagoj Hajduković (SDP), koji je od početka godine do 12. srpnja “natukao” najviše troškova u Saboru. Napomenuo je da je Hrvatska naporno radila kako bi stekla određeni ugled u Europi i svijetu.

- Kao potpredsjedniku saborskog Odbora za europske poslove, dužnost mi je ne dozvoliti da se Hrvatska sramoti, unatoč propustima vlade Andreja Plenkovića. Zbog toga sam uložio puno truda kako bih bio uključen u sve aspekte priprema za predsjedanje - rekao je Hajduković.

Napominje da je dio njegovih troškova financirao SDP. Hajduković je, među ostalim, potpredsjednik pododbora za integraciju Odbora za migrante, raseljene i izbjeglice Vijeća Europe. Drugo mjesto po visini troškova pripada Anti Babiću (HDZ), no nismo ga uspjeli dobiti za komentar.

Na trećemu mjestu je sad već bivša zastupnica Sanja Putica (HDZ), koja je klupe napustila nakon ostavke i povrata u Sabor bivšeg ministra Lovre Kuščevića. Putica je, među ostalim, bila voditeljica saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

- Moram priznati da sam išla samo na putovanja na koja sam morala - rekla je. Najviše novca u njezinu slučaju otišlo je na avionske karte, a dobar dio odnosi se na putovanja na posao iz Dubrovnika.

- Putujem isključivo ekonomskom klasom, a povratna karta je u prosjeku stajala 200 eura - napominje Putica.

Idući na listi s najvećim troškovima je Miro Kovač (HDZ).

- U okviru zastupničkog mandata obnašam niz funkcija koje iziskuju putovanja, poglavito u inozemstvo - rekao je Kovač, koji je predsjednik Odbora za vanjsku politiku, član odbora za europske poslove i predsjednik pododbora NATO partnerstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Na petome mjestu je nezavisni Tomislav Panenić.

- Trošak je vezan uglavnom za redoviti rad u Saboru. Nisu svi zastupnici isti. Dolazimo iz raznih dijelova zemlje - rekao je. Svaki tjedan putuje 288 kilometara iz mjesta Berak pored Vukovara do Zagreba.     

Troškovi bez izvanredne sjednice Sabora

Prema službenim podacima Sabora, troškovi službenih, ali i putovanja zastupnika na posao, stanarina, režija i naknade za odvojeni život pojedinim zastupnicima od početka godine do 12. srpnja iznosili su 4,9 milijuna kuna. U ovaj trošak nisu uključene mjesečne plaće zastupnika, a prosječna iznosi 15.000 kuna, kao ni trošak izvanredne sjednice Sabora na kojoj su potvrđeni novi ministri nakon premijerove rekonstrukcije Vlade. Od 151 saborskog zastupnika, njih 33 nije opravdalo ni kune dodatnog troška.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori