Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lakše je lažirati diplomu: Ovoj političarki dvojnice pišu ispite

None Foto: Screenshot (Youtube)

Neko vrijeme im je prevara živjela na životu, tako da su Nusrat, odnosno djevojke koje su se pravile da su ona - položile čak 13 ispita. Političarka je sada izbačena s fakulteta

Da je teško nositi se s parlamentarnim životom i studiranjem pokazala je Tamanna Nusrat, političarka iz Bangladeša koja je izbačena s fakulteta nakon što je navodno angažirala više svojih imitatorica da polažu ispite u njeno ime, piše The Guardian.

Nusrat iz vladajuće partije Avami lige pronašla je najmanje osam studentica koje joj sliče i platila im da polažu ispite umjesto nje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Neko vrijeme im je prevara živjela na životu, tako da su Nusrat, odnosno djevojke koje su se pravile da su ona - položile čak 13 ispita.

Zašto 'čamiti' na faksu kad ti dvojnice mogu polagati ispite?

Slučaj prevare je otkriven nakon što je lokalna televizijska stanica Nagorik ušla u učionicu u kojoj su studenti polagali testove i suočila se s djevojkom koja se predstavljala kao političarka.

ČEŠLJAJU SUDOVE Zaposleni s lažnim diplomama sada su počeli dobivati otkaze

- Imitatorice su čuvali tjelohranitelji zastupnice dok su one pisale ispite. Svi smo znali da to nije ona, ali nitko od nas nije htio ništa reći jer je ona iz utjecajne obitelji -  ispričala je jedna djelatnica sveučilišta.

Nusrat je kao zastupnica ušla u parlament prošle godine, a na fakultetu je studirala umjetnost.

- Izbacili smo je jer je počinila zločin. Zločin je zločin. Više nikada neće biti primljena ovdje - rekli su s fakulteta.

Za sada nije poznato hoće li sačuvati mjesto u parlamentu.
 

Komentari (5)
  • Kod nas ne trebaju ni dvojnici. Pošalješ službenog vozača sa indexom.

    23. 10. 2019,   19:01
  • E moja ti... Idi u Travnik.

    23. 10. 2019,   18:29
  • Ovi bi i Vasu izbacili s faksa!

    24. 10. 2019,   00:22