Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lalovac predao Ministarstvo: 'Bez duga i neplaćenih računa'

None Foto: Luka Stanzl/Pixsell 5

Novi ministar financija rekao je da će mu cilj u prvoj godini mandata biti u najmanju ruku usporavanje rasta duga. Ali sada mu je prvi prioritet donošenje državnog proračuna

Bivši ministri Boris Lalovac i Ranko Ostojić obavili su primopredaju svojih ministarstava, a to će učiniti i ostali ministri iz Milanovićeve vlade.

U Ministarstvu financija primopredaja između Lalovca i novog ministra Zdravka Marića protekla je u vrlo prijateljskom tonu.

Novi ministar Zdravko Marić na primopredaji kod Borisa Lalovca rekao je kako ne može odmah u prvoj godini govoriti o smanjenju vanjskog duga, već da će mu cilj biti u najmanju ruku usporavanje rasta duga, da se stabilizira, a da prema kraju mandata i padne na razine o kojima je govorio premijer Orešković. 

Govoreći o prvim koracima rekao je kako mu je proračun na pameti, uz želju da nakon snimke stanja skrati taj proces. 

Sada već bivši ministar rekao je kako misli da će Marić jako brzo sastaviti novi proračun.

- Ministarstvo ostavljam u dobrom stanju, bez ikakvih dugova i neplaćenih računa. Ministarstvo preuzima osoba koja će se vrlo brzo snaći u cijelom procesu jer je Zdravko Marić već radio u Ministarstvu. Marić je cijenjen među ljudima, kolegama, te će proračun biti donesen sigurno u zakonskom roku - rekao je Lalovac.

Marić je, pak, kazao da će mu biti bitno da javne financije budu u plusu. Na pitanje znači li to nove poreze, Marić je kazao da se ne bi zaletavao s takvim izjavama i da mu je sada prioritet proračun.

S druge strane, u Ministarstvu unutarnjih poslova primopredaja je obavljena bez nazočnosti medija.

Komentari (117)
  • 59 komentara,35 izbrisanih a na 24 -70 minusa,nagradn pitanje na kojem to portalu u hr može

    23. 1. 2016,   12:15
  • Lalovac dosad najbolji ministar od 90go do 2016 ! Neznam zašto ga Orešković nije u svom timu i njega stavija.Marić mu nije do koljena!

    23. 1. 2016,   11:18
  • Za bivseg ministra Lalovca samo jedno pitanje : koliko ono iznosi dug RH???

    23. 1. 2016,   11:43