Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lasić: Za ubojstvo Đurekovića doznao sam od obavještajca

None Foto: DPA/PIXSELL

Bivši visoki djelatnik jugoslavenske Službe državne sigurnosti (SDS) Ivan Lasić svjedočio je videovezom na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču

Bivši visoki djelatnik jugoslavenske Službe državne sigurnosti (SDS) Ivan Lasić videovezom iz Mostara svjedočio je na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu.

Suca Manfreda Daustera zanimala je struktura Udbine mreže i njenih suradnika u inozemstvu.

- Savezna služba usklađivala je rad republičkih službi. Druga uprava SDS-a skupljala je i analizirala podatke, republičke službe provodile su smjernice iz Beograda, one su radile samostalno, a kad su radile akcije u inozemstvu, trebalo im je koordiniranje iz Beograda - rekao je Lasić dodavši da je za ubojstvo Stjepana Đurekovića doznao od Sretena Aleksića, obavještajca Ministarstva vanjskih poslova, piše HRT. 

Komentari (46)
  • Vrijeme je da se istina sazna!!!

    12. 5. 2015,   21:04
  • I priznao da su ubili obitelj sevo ......i svjedocio je antifasisticki udbas video linkom.....kao cetnici u hrvatskoj.....

    12. 5. 2015,   23:27
  • Ova ekipa gore optužena za ubistvo je duplo više u vezi sa HDZ-om nego s SDP-om jer zajednička im prošlost do 1990.g a onda ih HDZ angažira i sam Tuđman u obavjštajnu službu Hrvatske gdje ostaju opet i nakon rata. Prema tomu ne znam koja luda može njih vezati uz SDP kad s SDP-om nemaju ništa.. Čak je više bivših komunjara i udbaša otišlo u HDZ nego u SDP 90-tih.

    13. 5. 2015,   05:33