Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lavrov novinarima donio votku da im skrati čekanje pregovora

None Foto: KEVIN LAMARQUE

Brojnim novinarima koji su čekali kraj maratonskih pregovora nešto prije ponoći dostavljena je hrana, no ubrzo se pojavio i Sergej Lavrov donijevši dvije boce vodke

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov oduševio je u petak navečer novinare koji su čekali ishod maratonskih pregovora o Siriji, donijevši im dvije boce votke.

Šezdesetak novinara strpljivo je čekalo u ženevskom hotelu ishod američko-ruskih pregovora o Siriji. Nešto prije ponoći dostavljeno im je desetak pizza da ublaže glad.

A onda se osobno pojavio Lavrov s dvije litre votke. "Pizze, to vam je od Amerikanaca, a mi, mi nosimo votku", rekao je Lavrov i izazvao slave smijeha među novinarima.

Ranije te večeri Lavrov je optužio Amerikance da nepotrebno rastežu pregovore.

Nekoliko sati pošto je novinarima donio okrijepu, Lavrov je s američkim kolegom Johnom Kerryjem postigao dogovor.

Sjedinjene Američke Države i Rusija usuglasile su u subotu u Ženevi plan kojim bi se ponovno oživio mirovni proces u Siriji, a on uključuje primirje u cijeloj državi koje bi trebalo stupiti na snagu u ponedjeljak, 12. rujna, prvog dana muslimanskog praznika Kurban bajrama.

Također, plan uključuje poboljšanu dostavu humanitarne pomoći i zajedničke napade na zabranjene islamističke skupine, kao što su Al Nusra Front i tzv. Islamsku državu.

Komentari (3)
  • Kada islamisti gube na frontu pojavi se Kerry sa novim prijedlozima za primirje.Lavrove,ne popuštaj.

    10. 9. 2016,   12:07
  • Red Bull daje ti krila, a vodka pogon na sve četri.......

    10. 9. 2016,   13:04
  • Rusi su najveći alkoholičari u svijetu

    10. 9. 2016,   12:56