Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Lažete ljude, liste s nevažećim potpisima nitko nije uništio...'

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ja bih vas molio da me ostavite na miru što se tiče Mostovih zastupnika, više ne želim komentirati te laži, obmane i sramota je da se zastupnici mogu ponašati, kaže ministar

Ministar uprave Lovro Kuščević u četvrtak uoči sjednice Vlade oštro je poručio Mostovcima da lažu kada govore je Ministarstvo uništilo kontrolne liste s nevažećim potpisima za referendum građanske inicijative "Narod odlučuje".

Zagreb: Konferencija za medije MOST-a HDZ: TO JE FLOSKULA Most: Nije nam dopušten uvid u potpise, liste su uništene

- Ja bih vas molio da me ostavite na miru što se tiče Mostovih zastupnika, više ne želim komentirati te laži, obmane i sramota je da se zastupnici mogu ponašati tako kako se oni ponašaju. Namjerno lažu i obmanjuju javnost. Ništa nije uništeno, kontrolne liste postoje, one su smještene na DIP-ovoj aplikaciji u APIS-u i u svakom trenutku građanin može vidjeti zašto je njegov potpis proglašen važećim ili nevažećim - poručio je.

Podsjetimo, klub zastupnika Mosta u srijedu je zatražio stanku zbog "navodnog uništavanja kontrolnih lista i nemogućnosti uvida u potpise" na početku saborske rasprave o zaključku Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav prema kojem nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje dvaju državnih referenduma koje su pokušale inicirati građanske inicijative “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj”.

Zagreb:  GI Narod odlučuje dijeli letke o referendumu ispred Sabora DIJELILI LETKE Inicijativa Narod odlučuje traži da Sabor raspiše referendum

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je da je taj klub tražio uvid u kontrolne liste od predsjednika Hrvatskog sabora i da im je odgovoreno da toga u Saboru nema, te da im nije dopušten uvid potpise.

"Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu i ovakav način ponašanja Vlade kojim je negirana volja 400 tisuća građana za raspisivanje  referenduma nama je neprihvatljiva", poručio je Grmoja tražeći stanku.

Ovo je udar na demokraciju, kontrolne liste su uništene, ne postoji dokaz o nevažećim potpisima, a ministar Lovro Kuščević je grobar referenduma,  nadovezao se Miro Bulj.

Komentari (18)
  • Objavite imena građana čiji su potpisi nevažeći pa da krene svatko u kontrolu svog potpisa. Il ste vi možda nadodali imena svojih potrčkala koji će reći da oni to nisu potpisali ?

    14. 2. 2019,   11:01
  • Pošteni HDZ-ovac nikad ne laže. Jer ga nema.

    14. 2. 2019,   11:04
  • Hahahahhahahaha! Dobronamjerno-HDZ

    14. 2. 2019,   11:35