Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lažirali hrvatske dokumente: U Šibeniku uhitili dvojicu ubojica

None Foto:

Pero Laličić (21) i Mitar Marković (25) uhićeni su u Šibeniku. Sumnjiči ih se na poticanje na ubojstvo i ubojstvo. Crnogorska policija ih povezuje s ratom dvaju kriminalnih klanova u Crnoj Gori

Dva crnogorska državljanina zatečena su na našem području i proslijeđeni na daljnje postupanje u drugu policijsku upravu, rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor ne želeći otkrivati više detalja.

Iz MUP-a su nam rekli kako su protiv njih podnijeli kaznene prijave zbog krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja. Na naš upit istražuju li ih zbog sumnje da su u Hrvatskoj počinili neka kaznena djela ili zbog sumnje da imaju informacije o počiniteljima nekih nedjela, rekli su nam kako nije utvrđena sumnja u to te da zbog tajnosti izvida druge informacije ne mogu otkriti. 

Prema pisanju crnogorskih medija, u Šibeniku su u srijedu na osnovi tjeralice crnogorskog Interpola uhićeni Pero Laličić (21), kojeg policija u Crnoj Gori sumnjiči da je izravni počinitelj ubojstva Bogdana Milića u Cetinju 11. lipnja, i Mitar Marković (25), kojeg terete za poticanje na ubojstvo i pomaganje nakon izvršenoga kaznenog djela.

Crnogorska policija ubojstvo povezuje s ratom dvaju kriminalnih klanova u Crnoj Gori, škaljarskog i kavačkog.

DVOJICA OPASNIH MAFIJAŠA U Hrvatskoj uhitili Crnogorce: Likvidirali muškarca u Cetinju?

Kako pišu podgoričke Vijesti, kod njih su pronađeni falsificirani hrvatski dokumenti. Laličić i Marković tijekom ispitivanja navodno nisu odgovarali na pitanja istražitelja, a trenutačno su u ekstradicijskom pritvoru i očekuje se njihovo izručenje Crnoj Gori, pišu Vijesti pozivajući se na izvor iz vrha crnogorske policije.

Bogdan Milić, za kojeg policija u Crnoj Gori vjeruje da je blizak “Škaljarskom kriminalnom klanu”, ubijen je dok je sjedio u lokalu Portun u centru Cetinja. Na njega su pucala dva napadača sa silikonskim maskama na glavi. Tom prilikom ranjena su tri gosta istog lokala koji su sjedili za susjednim stolom.

Podsjećamo, u Hrvatskoj se skrivao i Miloš Radonjić, kojeg smatraju visokorangiranim članom “Kavačkoga kriminalnoga klana”. On je uhićen krajem srpnja u Sl. Brodu zbog krivotvorenja dokumenata.

Miloš Radonjić je na naslovnice crnogorskih medija došao nakon što je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada, a za posljednji pokušaj njegova ubojstva policija i tužiteljstvo terete dva člana suprotstavljenog “škaljarskoga klana”.

Komentari (20)
  • To ćemo još vidjeti jel stvarno i bilo krivotvorenja isprava, opće je poznato da je hrvatska država šakom i kapom dijelila domovnice i putovnice, pogotovo krim miljeu iz BiH, Srbije, Crne gore... Kriminalci se lako prepoznaju, za njih nema nacije i domoljublja, rade jedni s drugima, radili su i za vrijeme rata, rade i sada, a vi ovce se palite jedni na druge...

    16. 8. 2019,   23:08
  • Ah, lakše je bilo zatražiti, lažiranje je nesigurno.

    16. 8. 2019,   23:12
  • Hrvatske putovnice se i dalje dijele masovno. Jako puno srba dolazi u Njemačku sa HRV papirima

    17. 8. 2019,   07:14