Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Lažna profesorica je korektno radila i učenici su je baš voljeli'

None Foto: Željko Hladika/24sata

Profesorica koja je predavala ekonomsku skupinu predmeta u Srednjoj školi Ivan Švear u Ivanić Gradu, radila je tamo pune 24 godine. Ministarstvo znanosti i obrazovanja tvrdi da je krivotvorila diplomu

- Za mene je sve ovo jako stresno. I danas sam u šoku baš kao i prije nekoliko dana kad sam saznala da je profesorica koju su svi voljeli i koja radi u mojoj školi, krivotvorila diplomu. Odmah smo postupili prema proceduri. Profesorici smo uručili otkaz, a i sve smo prijavili DORH-u, rekla je Ksenija Pavlović, ravnateljica Srednje škole 'Ivan Švear' u Ivanić Gradu.

Radi se o najvećoj školi zagrebačke županije koja ima više od 100 zaposlenika i 805 učenika, a lani se našla na listi top deset škola u Zagrebačkoj županiji, zauzevši visoko, četvrto mjesto.

Ravnateljica škole je 1. travnja dobila dopis s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, kojem su diplomu uputili na provjeru. U njemu je pisalo da u školi 'Ivan Švear' radi lažna profesorica. Navodno nije položila nekoliko ispita na Ekonomskom fakultetu, a na lažnoj diplomi stoji i potpis osobe koja nikada nije bila dekan toga fakulteta.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album Ravnateljica Ksenija Pavlović

- Da, upoznata sam s tim činjenicama i sve sam ju to pitala. Bila je u stanju šoka kad smo razgovarale. Ona je sve to negirala i rekla je da je položila sve ispite. Ne znam što bih vam još rekla, osim da nije na meni da joj sudim. Institucije će obaviti svoj posao - rekla je Pavlović i dodala da se od tada nije čula s lažnom profesoricom.

Otkrila je tek da se radi o osobi koja je vrlo korektno obavljala svoj posao i koju su svi učenici cijenili i voljeli je. Napomenula je i da su svi profesori znali da će im se diplome provjeravati. 

- U siječnju je bio sastanak Vijeća nastavnika na kojem sam sve obavijestila da ćemo uskoro po naputku Ministarstva obrazovanja dati sve diplome na provjeru. Točno se sjećam da je i dotična profesorica bila na tom sastanku - potresena je ravnateljica. Kaže da joj se i učenici obraćaju sa brojnim upitima oko profesorice koja je dobila otkaz. 

- Zamolila sam sve zaposlene u ovoj školi da čuvaju dostojanstvo i integritet profesorice - rekla je ravnateljica. 

Tema: Hrvatska

Komentari (140)
  • A moze li ministrica provjeriti koliko se ispita polozilo u krevetima, putrem kuverti, poznastvima itd.itd. a diplome itekako valjane s potpisom rektora.

    11. 4. 2019,   17:43
  • 90% sabora nema ni osnovnu pa nikome ništa

    11. 4. 2019,   17:38
  • Ona bez diplome je punoo bolja profesorica od nekih sa diplomom !!

    11. 4. 2019,   17:43