Obavijesti

News

Komentari 12

Lažna uzbuna: U Rijeci priveli muškarca, mislili su da je Babić

Lažna uzbuna: U Rijeci priveli muškarca, mislili su da je Babić
1

Informacije da je Drago Babić, odbjegli pacijent iz psihijatrijske ustanove na Rabu, viđen na nekoliko lokacija na području Rijeke, pokazale su se netočnima, kazala je policija

VIDEO

Ovih dana pojavile su se informacija da je na nekoliko lokacija na području Rijeke viđen Drago Babić, pacijent koji je 22. lipnja pobjegao iz psihijatrijske ustanove na Rabu. Policija je provjerila svaku dojavu i kazala da Babiću još uvijek nema ni traga.

Jedna od netočnih informacija bio je i susret jedne konobarice iz ugostiteljskog lokala u trgovačkom centru na Podmurvicama s navodno odbjeglim Babićem, koji nije prijavila policiji. Ona je sumnjala da je upravo Babić osoba koja je u nedjelju došla u lokal, no čini joj se da je bio u donjem dijelu pidžame i u košulji dugih rukava, a na laktu je imala braunilu.

Muškarac se navodno spustio iz lokala na katu u prizemlje gdje je od konobara tražio da mu se pivo ukapa kroz braunilu. No, kako Novi list neslužbeno doznaje, tu su osobu policijski službenici pronašli i vratili na bolnički odjel KBC-a odakle se udaljila.

Policija je dobila dojavu i da je osoba slična Babiću viđena u Oštrom, te u još nekim trgovačkim centrima, no, na žalost, i te su dojave pokazale netočnima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pucao u djevojku

Podsjetimo, Babić je u siječnju 2009. nakon pohoda po riječkim kafićima, uočio brata Željka Šalova i počeo pucati u njega, s namjerom da ga ubije. Kada nije uspio, sjeo je u automobil i došao pred kuću kolege iz rata Željka, te hicima iz pištolja ranio njegovu kćer Anitu. Pokušao se ubiti, ali su ga prostrijenjene glave našli nadomak kućnog praga. Nikada mu nije suđeno jer je zaključeno da je "procesno nesposoban".

Babić je pacijent u rapskoj bolnici od 2012. godine, a bio je u tom vremenu smješten na različitim odjelima, u posljednje vrijeme na odjelu kroničnih bolesnika, sa smetnjama govora i kretanja. Babić je smješten na zatvorenom dijelu s mogućnošću izlaza unutar bolničkog kruga.

Policija moli za pomoć

Nestali Drago Babić, rođen je 6. studenoga 1953. godine u Tesliću, Bosna i Hercegovina. Srednje je tjelesne građe, prosijed i ima kestenjaste oči. Riječ je o teže pokretnoj osobi, koja teže govori, a u trenutku nestanka imao je narančastu majicu, kratke sivo-smeđe hlače i plave  tenisice. 

Kako dosadašnja potraga za nestalim Dragom Babićem nije rezultirala njegovim pronalaskom, policija moli pomoć građana ukoliko raspolažu korisnim informacijama o tome gdje bi se nestali mogao nalaziti ili imaju druga korisna saznanja koja bi pomogla da se nestala osoba pronađe, da se jave na telefon 192, najbližoj policijskoj postaji ili na adresu elektroničke pošte primorsko-goranska@policija.hr.

Isto tako na profilu nestale osobe Drage Babića, građani mogu pronaći obrazac putem kojeg mogu dojaviti informacije o nestalom. Građani sve korisna saznanja mogu dojaviti anonimno.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1