Obavijesti

News

Komentari 9

Lažni policajci baki (77) ukrali nekoliko desetaka tisuća kuna

U Sesvetama u Ulici Narcisa u srijedu oko 11 sati nepoznati počinitelji nazvali su ženu (77) i predstavili se lažno kao policajci. Rekli su joj da će doći do nje kako bi provjerili novčanice koje ima

VIDEO

U Sesvetama u Ulici Narcisa u srijedu oko 11 sati nepoznati su počinitelji prvo su 77-godišnjakinju nazvali telefonom kako bi najavili svoj dolazak i pri tome se lažno predstavili kao policajci. Rekli su joj da će doći do nje i provjeriti novčanice koje ima.
Kad su stigli, žena ih je pustila u svoj dom.

Na prijevaru su je uvjerili da im preda novac te su joj ukrali novčanice u raznim valutama. Ovim je kaznenim djelom počinjena materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijska uprava zagrebačka upozorava građane da budu oprezni s 'nepoznatim gostima', pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi.

Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično).

Ako sumnjate na osobe koje Vam se tako predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.