Obavijesti

News

Komentari 5

'Lažnim e-mailovima pokušali su me uvući u video skandal'

'Lažnim e-mailovima pokušali su me uvući u video skandal'
1

Konzervativni kancelar Sebastian Kurz je raspustio koaliciju i pokušao ostati na čelu manjinske vlade, ali mu parlament nije izglasao povjerenje objasnivši da i Kurz treba preuzeti dio odgovornosti zbog skandala

VIDEO

Austrijski vođa konzervativaca Sebastian Kurz rekao je u ponedjeljak kako su ga lažnim e-mailovima pokušali uvući u video skandal zbog kojega je odstupio čelnik krajnje desne Slobodarske stranke (FPO) i srušio njihovu koalicijsku vladu. 

Heinz-Christian Strache podnio je ostavku prošlog mjeseca nakon što su njemački mediji objavili tajnu snimku s večere 2017. na Ibizi, gdje je upoznao ženu koja se predstavljala kao nećakinja ruskog oligarha i nudio joj prednost pri dodjeli državnih ugovora. On poriče da je učinio nešto nezakonito. 

Konzervativni kancelar Sebastian Kurz je raspustio koaliciju i pokušao ostati na čelu manjinske vlade, ali mu parlament nije izglasao povjerenje objasnivši da i Kurz treba preuzeti dio odgovornosti zbog posljedica skandala, s obzirom da je vratio na vlast krajnju desnicu. 

Kurz je rekao u ponedjeljak kako je jedna austrijska medijska kuća primila kopije elektroničke pošte koju je navodno razmijenio s bliskim saveznikom u njegovoj Austrijskoj narodnoj stranci desnog centra, Gernotom Bluemelom, a koji ih povezuju sa skandalom. Istraga stranke i neovisne tvrtke pokazala je da su e-mailovi lažni, kazao je Kurz. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ovo je pokušaj klevete. To je pokušaj da se Narodna stranka uvuče u skandal, konkretno da uvuku Gernota Bluemela i mene", rekao je Kurz na izvanrednoj medijskoj konferenciji.

"E-mailovi su prijevara iako su razrađeni i djelomično dobro izvedeni", rekao je Kurz, ali odbio komentirati sadržaj tih poruka, navodno iz veljače 2018. 

Nije poznato tko stoji iza e-mailova, rekao je Kurz, koji se nada povratku na vlast nakon parlamentarnih izbora koji bi se trebali održati 29. rujna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina