Obavijesti

Promo sadržaj

Le Meridien Lav: Hedonizam za sva osjetila nadomak Splita

Le Meridien Lav: Hedonizam za sva osjetila nadomak Splita
13

Istraživanje Dalmacije svim osjetilima i stvaranje uspomena koje se ne zaboravljaju jedna je od misija hotela Le Meridien Lav nadomak Splita

Istraživanje Dalmacije svim osjetilima i stvaranje uspomena koje se ne zaboravljaju jedna je od misija hotela Le Meridien Lav nadomak Splita. Smješten je u Podstrani, na mjestu gdje život oko smaragdnog mora buja još od prethelenskih vremena. Tijekom velikog dijela proteklog desetljeća Le Meridien Lav bio je jedini hotel s 5 zvjezdica u regiji, a entuzijazam prema napretku misao je vodilja od samog početka. Skladno ispreplitanje baštine i modernih trendova vidljivo je na svakom koraku. Gosti se vraćaju i uvijek iznova otkrivaju slagalicu koja savršeno spaja djeliće kulture, gastronomije, zabave, opuštanja, kao i kongresnog turizma. Dvorane s najvišim tehnološkim standardima, kao i moderan dizajn prilagođene su najvišim kriterijima. Najekskluzivniji spa centar u Splitu i jedan od najvećih u Hrvatskoj s više od 70 različitih tretmana u ponudi pomažu u razvijanju zdravih navika te služe za oporavak od stresne svakodnevice; melem su za dušu i tijelo.   

Svestranost ponude ogleda se i u tome što je Le Meridien Lav sve češći odabir za vjenčanja, bilo da se radi o intimnoj proslavi ili gala večeri. Osim jedinstvenog položaja i prostora razlog tome je  i gastronomija na visokom nivou koja neprestano raste. 

Kultura gastronomskih užitaka njeguje se u Spalatumu, glavnom hotelskom restoranu, u kojem se osim doručka poslužuju i tematske buffet večere. Svaku večer kulinarsku priču zaokružuju druge teme. Tako se primjerice izmjenjuju Coastal Journey, From Mexico Under, Oriental Buffet, Italian, Asian Street Food, i Soul Food. 

U restoranu 7 Palmi za ručak se poslužuju pomno osmišljeni burgeri i hot dogovi, svježe i raznovrsne salate, kao i deserti, dok je večera rezervirana za steakove i riblje specijalitete. 

U sklopu hotela je i Champagne Bar kao glavni hotelski bar za uživanje u modernom interijeru s pogledom na more i otoke. Osim velikog izbora pomno biranih vrhunskih vina, pjenušaca, šampanjaca i koktela, Champagne bar se može pohvaliti i širokom selekcijom Gin & Tonic pića.

Restoran RE:FRESH pokraj vanjskog bazena od ove sezone ima novi i zdravi jelovnik u kojem sva jela imaju manje od 500 kalorija pa gosti koji paze na zdravlje i vitku liniju ne moraju trošiti energiju na planiranje menija.   

Uz Gooshter Beach Club, perjanica hedonističke ponude hotela Le Meridien Lav zasigurno je i talijanski restoran Conlemani koji je ove sezone obogatio ponudu jela i proširio listu najboljih talijanskih vina. 

„Talijani govore rukama“ slogan koji otkriva dušu Conlemanija - talijansku strastvenost koja se ogleda u tanjurima i čašama, uživanju u društvu prijatelja ili obitelji. Talijanski klasici u novom ruhu, pizza svjetske klase, neodoljiva pasta, pomno osmišljeni antipasti i dolci u paru s nekim od najboljih talijanskih vina stvaraju očaravajuće la dolce vita iskustvo.

Gooshter Beach Club 

Udarac u gong točno u podne označava početak dnevnog programa, kojeg je najbolje proslaviti u Gooshteru čašom pjenušca ili artisan koktela vještih miksologa te pokoju polasticu koja spaja okuse Dalekog istoka i Južne Amerike. Bolinhos di carne – brazilske mesne okruglice, tempura 'dynamite' kozice sa sriracha majonezom, hrskava tuna nori s wakame salatom,  palačinke od patke, ražnjići bolivijske govedine te puretina pirjana u pivu samo su neki od specijaliteta koji otkrivaju svestranost ponude – i zovu na još.  

Gooshter je priča o prostoru, vremenu i prirodi, o stvaranju ugođaja koji prati ritam obale od izlaska do zalaska sunca. Sunčanje i kupanje na plaži, guštanje u cabani između borova i pogledu na more s glavne terase predstavljaju odmor za sva osjetila.  

Koncept novog kluba u okolici Splita odmah je osvojio ne samo goste hotela Le Méridien Lav nego i brojne obožavatelje sunca, plaže i lude zabave koji su iz prve ruke odlučili iskusiti sve ono što je Gooshter Beach Club najavljivao. Sam naziv kluba, koji u sebi ujedinjuje gušte i lik sveprisutne životinjice iz mediteranskih krajeva, obećavao je nešto novo i drugačije. Maštu je zaigrala i simbolika guštera, koji se u proljeće budi iz zimske hibernacije te od drevnih mitologija do današnjih dana označava početak novog životnog ciklusa, dolazak toplijih dana i buđenje prirode. U ozračju bijelog pijeska, vrelog sunca i mirisa svježe pripremljene hrane, dizajnerski uređen klub svojoj publici je donio novo omiljeno mjesto za okupljanje i opuštanje za sva osjetila. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline