Obavijesti

News

Komentari 54

'Stisla' nas zima: Ledeno jutro, neki su se probudili na -14 °C!

'Stisla' nas zima: Ledeno jutro, neki su se probudili na -14 °C!

Zbog olujnih udara vjetra i zimskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca u smjeru Dalmacije i obrnuto

VIDEO

Danas će najviša dnevna temperatura biti između -1 i 3, a na Jadranu od 6 do 11 °C. Bit će djelomice sunčano, a uz više oblaka još tijekom jutra na krajnjem istoku može pasti malo snijega, na jugu i kiše. Puhat će slab vjetar, umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Slavoniji sjeverozapadni i u drugom dijelu dana mjestimice jugozapadni. Na Jadranu se očekuje jaka bura s olujnim udarima u postupnom slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. 

Najniža temperatura zabilježena je u Bednji u 7 ujutro, gdje je bilo čak -14.2 °C. Već sat vremena kasnije, najhladniji je bio Ogulin gdje je izmjereno -12.3 °C.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi kako izbjeći struganje leda s auta):

Pokretanje videa...

struganje leda 01:33

Oprez na cestama

Zbog olujnih udara vjetra i zimskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca u smjeru Dalmacije i obrnuto. Prema Rijeci i Istri smiju prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje državnom cestom preko Gornjeg Jelenja (DC3), prema Rijeci i obrnuto, javio je HAK u 7 sati.

Zbog popunjenih odmorišta, mole se vozači kamiona s prikolicama i tegljači s poluprikolicama da do daljnjega ne kreću na put prema Dalmaciji, i obrnuto iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti.

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca, Karina i Benkovca (DC50, DC27), a za dostavna vozila i autobuse državnim cestama preko Gračaca, Knina, Kistanja (DC50, DC1 i DC59), i čvora Pirovac (A1)) , i obrnuto, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), državna cesta Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218) i Paški most.

Bura u Senju 'dere' 189 km/h: 'Vrijeme je opasno za život...'
Bura u Senju 'dere' 189 km/h: 'Vrijeme je opasno za život...'

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala (DC8) Senj-Karlobag; državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na granicama nema čekanja

Zbog vozila u kvaru poziva se na oprez na autocesti A1 na 430. km između čvora Ravča i čvora Zagvozd u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. 

Snijega će pasti do pola metra, izdali upozorenja zbog poledice
Snijega će pasti do pola metra, izdali upozorenja zbog poledice

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici i na cesti Sotin-Ilok.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su  katamaranske linije Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split.

Sutra ujutro opet temperature do -10 °C

U nedjelju će biti djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito te manje hladno. U drugom dijelu dana sa zapada se očekuje postupni porast naoblake, a navečer i u noću ponegdje na sjevernom Jadranu može pasti uz malo kiše, u Gorskom kotaru i snijeg.

Stvara se bijeli pokrivač: Danas će pasti i više od 30 cm snijega
Stvara se bijeli pokrivač: Danas će pasti i više od 30 cm snijega

Ujutro je na kopnu mjestimice moguća magla. Zapuhat će umjeren jugozapadni, u Slavoniji i Baranji jugoistočni vjetar, a na Jadranu jugo i južni vjetar u jačanju. Najniža jutarnja temperatura bit će između -10 i -5, na moru od 2 do 7, a najviša dnevna većinom od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 13 °C.

U Njemačkoj ove zime od hladnoće umrlo 10 beskućnika

Najmanje 10 beskućnika smrznulo se i umrlo ove zime u njemačkim gradovima, objavila je u subotu skupina za pomoć beskućnicima. Smrti su prijavljene u Hamburgu, Koelnu, Duesseldorfu i Berlinu, rekla je Werena Renke, predsjednica skupine.

Samo u Berlinu zadnjih su dana prijavljene dvije smrti u ledenim noćima. Jedan čovjek smrznuo se i umro na klupi u parku a drugi je pronađen mrtav u napuštenom bivšem javnom kupalištu.

Skupina bilježi broj ljudi koji su umrli zbog smrzavanja od 1990-ih u nedostatku službenih statistika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...