Obavijesti

News

Komentari 28

Ledeni val pogodio istok Kine: Negdje bi moglo biti i -41 °C

Ledeni val pogodio istok Kine: Negdje bi moglo biti  i -41 °C
11

Meteorolozi očekuju da rekord hladnoće star nekoliko desetljeća bude srušen tijekom vikenda. U dvije trećine zemlje živa u termometru trebala bi pasti ispod -12

VIDEO

Kina se u subotu suočila s valom ledene hladnoće u čitavoj zemlji sa snježnim padalinama na jugu koje su prouzročile otkazivanje brojnih letova.

POGLEDAJTE VIDEO: Iznimno niske temperature u Kini

Pokretanje videa...

24sata Video 00:38

Nacionalni meteorološki centar proglasio je "narančastu uzbunu" na cijelom teritoriju. Živa bi trebala pasti u sjevernom dijelu zemlje na -39 stupnjeva Celzija u Moheu (pokrajina Heilongjiang), koji graniči sa Sibirom, pa čak i -41 stupanj u Genheu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

REUTERS/PIXSELL

Meteorolozi očekuju da rekord hladnoće star nekoliko desetljeća bude srušen tijekom vikenda. U dvije trećine zemlje živa u termometru trebala bi pasti ispod -12 stupnjeva.

I Južnu Koreju pogodio je hladni val pa su zbog najsnažnijeg snježnog nevremena u posljednjih 30 godina otkazani brojni letovi na obalnom području. Tisuće putnika ostalo je zatočeno u zračnim lukama.

Hong Kong najhladniji u skoro 60 godina

REUTERS/PIXSELL

Hong Kong 'tresao' se od hladnoće u nedjelju pod najnižim temperaturama u gotovo 60 godina, u svakom slučaju neviđenima za dobar dio stanovnika, po lokalnom tisku.

Termometar se spustio na 3,3 stupnja u urbaniziranim četvrtima dok je istodobno puhao ledeni vjetar. Na brežuljcima su temperature bile ispod ništice.

Ti meteorološki uvjeti nemaju ništa zajedničko s onima koji prevladavaju istokom SAD-a, paraliziranom nezapamćenom snježnom olujom, ili Kinom, pogođenom valom ledene hladnoće. No, one su neuobičajene u bivšoj britanskoj koloniji gdje je klima suptropska i gdje centralno grijanje u pravilu ne postoji.

Meteorološke službe proglasile su uzbunu zbog "intenzivne hladnoće". "Jako je hladno i ima puno vjetra. Savjetuje se topla odjeća i izbjegavanje predugom izlaganju zimskim vjetrovima", upozorila je vlada.

Meteorolog Wong Wai-kin objasnio je da Hong Kong doživljava najniže temperature unazad 59 godina.

- Ovo je najhladniji dan od 1957. godine. Dnevni minimum spustio se na 3,3 stupnja Celzija. Prethodni rekord iznosio je 2,4 stupnja i to u veljači 1957. - objasnio je on.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag