Obavijesti

News

Komentari 90

Legao sam na svoj auto da ga spasim od tuče – ipak je novi!

Legao sam na svoj auto da ga spasim od tuče – ipak je novi!
9

Tuča veličine lješnjaka padala u Velikoj Gorici, a u Rovinju je pijavica 'prošetala' središtem grada. Iza sebe je ostavila porušena stabla. 'Ovo se nije dogodilo posljednjih 15 godina', rekao je čitatelj Ivan

VIDEO

Baš sam dobio novi Audi A4 i vidim ide nevrijeme. Reko – ne dao Bog tuče, a ona krene!
Legao sam na auto da ga zaštitim. Trajalo je dvije-tri minute. Auto sam spasio, ali sam ja pokisao kao miš. Sve mi bilo žao sjesti tako mokar u njega. Ali morao sam i pravac kući da se presvučem – rekao nam je Danijel Pocrnić (21) koji nam je poslao snimku tuče koja je zahvatila Veliku Goricu u nedjelju oko 19.30 sati. Kaže, tuča je bila jedan do dva centimetra promjera, veličine lješnjaka.

Pokretanje videa...

00:15

Nevrijeme je bilo i poslijepodne u Rovinju gdje je pijavica prošla središtem grada i rušila stabla, a ona su padala po automobilima. 
- Došla je s mora, pobacala ležaljke i prošla između hotela ravno prema centru i Istarskoj ulici. Kuda je pijavica prošla, tu je sve polomila. Vidio sam dva porušena stabla, a susjedu se grana zabila kao koplje u gumu automobila i probušila je – govori nam Ivan (30) iz Rovinja. Kaže, po cesti se može pratiti trag pijavice. 

- Policija i vatrogasci odmah su izašli na teren i krenuli sve raščišćavati. Vjerujete, posljednjih 15 godina ovakvo što se nije dogodilo. Sjećam se pijavice da je prije 15-ak godina prošla preko obližnjeg otoka i sve sravnila na njemu, ali nikad nije prošla baš kroz Rovinj – kaže naš čitatelj Ivan.

Prema podacima istarskog meteorološkog portala Istramet u Rovinju je u nedjelju palo 36 mm kiše. Iz PU istarske rekli su kako u nevremenu nije bilo ozlijeđenih. Vatrogasci su još uvijek na terenu i raščišćavaju grad.

Na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak najavljuju da će u prvom dijelu dana biti promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, na Jadranu i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne se očekuje prestanak oborina i smanjenje naoblake. U unutrašnjosti će vjetar biti uglavnom slab, u gorju umjeren jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren, povremeno i jak jugozapadni i zapadni, poslijepodne i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 18 do 24, u Dalmaciji i do 26 °C. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.