Obavijesti

Promo sadržaj

Legendarni kuhar gost na Legendama Plitvičkih Dolina

Legendarni kuhar gost na Legendama Plitvičkih Dolina
3

Bliži se datum manifestacije Legende Plitvičkih Dolina, a program postaje sve zanimljiviji

Ako još niste počeli planirati idući produženi vikend u lipnju, onda je ovo svakako članak za vas jer vrijeme brdo prolazi, a mi imamo jako dobar prijedlog u smjeru Plitvičkih jezera.

Jeste li čuli za manifestaciju Legende Plitvičkih Dolina? Znate li da je područje Općine Rakovica bogato zanimljvim legendama i važnim povijesnim događajima? Osim Eugena Kvaternika, postoji još nekoliko zanimljivosti o kojima se malo govori. 

Idemo onda redom!

23. lipnja kraj Starog grada Drežnika, povijesne utvrde iznad Rijeke Korane povijest će oživjeti u punom smislu te riječi!

Na prekrasnoj povijesnoj lokaciji okupit će se vrlo zanimljivo i šareno društvo. Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune; ozbiljni Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina u svojim impresivnim uniformama;  pleme Japoda, majstori u izradi prekrasnog nakita koje će posjetitelji moći i vidjeti, pa i rijeka Korana, ljepotica koja će na jedan dan oživjeti i ispričati zašto je baš ona bila tako važna za ljude ovog kraja.

Nakon bogatog predprograma koji počinje već u 12 sati, glavni program kreće od 16 sati sportskom promotivnom turističkom turom Legendi Plitvičkih dolina. Plitvičke doline poznate su po čak osam biiklističkih staza, a za ovu utrku odabrana je tura je do Baraćevih špilja u Novoj Kršlji i natrag do glavnog mjesta događanja.

Gastro dvoboj uz gostovanje Steve Karapandže

Također na event dolazi i jako zanimljiv gost kojeg svi znamo – još jedna legenda, dobro poznati i priznati kuhar Stevo Karapandža kao  član žirija u gastro dvoboju. Prošlih nekoliko desetljeća je obogatio medijski prostor, osvježio mnoge gastro kuharice, a sada kao još jedna legenda dolazi u Stari grad Drežnik.  

Dvije ekipe, KUD Izvor Rakovica i Folklorno društvo Otočac, koji u svojim redovima imaju jako dobre kuhare i kuharice, «sukobit će se» u pripravljanju autohtonog jela, a žiri koji će činiti tri vrsna kuhara će presuditi pobjednika. U pauzama od kuhanja folklorna društva će naravno pokazati i svoje umijeće pjesme i plesa, a poručuju kako će se za pobjedu boriti svim snagama.

Program za sve generacije i prekrasni konji!

Održat će se i tematske radionice za djecu, igre poput trčanja u vreći i bacanja kamena iz srednjovjekovne praćke, arheološka istraživanja, prezentacija domaćih proizvoda i rukotvorina te još mnogo toga. 

Manifestaciju Legende Plitvičkih dolina će i ove godine posjetiti konji iz obližnjih konjičkih klubova koji će biti na raspolagnaju posjetiteljima, a goste očekuju i posebni pokloni. 

Iznenađenje za kraj

Također, organizatori pozivaju sve goste da se na manifestaciji zadrže sve do padanja mraka, jer spremaju posebno iznenađenje! O čemu se radi ne znamo, ali nas zanima pa se svakako vidimo 23.lipnja u Rakovici kod kule!

Službeni hashtag događanja je #Legende2018, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2018.  i web stranici www.plitvickedoline.hr

Pogledajte i cjelokupni program sa satnicom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope
PROMO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope

Proljetna akcija na stambene i gotovinske kredite u Zagrebačkoj banci dostupna je do kraja tjedna – 19. travnja 2024. Za vrijeme trajanja kampanje, klijentima svih banaka na raspolaganju su stambeni i gotovinski krediti uz snižene fiksne kamatne stope.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte
PROMO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte

U glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici Dana komunikacija u Rovinju dodijeljene su prestižne statue marketinškog natjecanja Effie.
Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija
PROMO

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija

Posljednji dan ovogodišnjega izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti i učvrstili smo stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najzanimljivije sugovornike i najbolje od domaće industrije.