Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lesar bez dlake na jeziku: Ovu vlast možemo zvati zelenašima

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Osam godina imali smo vlast koju smo zvali korupcionaši, a ova se ponaša poput lihvara i zelenaša koji sve dugove naplaćuju od hrvatskih građana, rekao je Lesar

Želim izraziti veliku zabrinutost stanjem u gospodarskoj i socijalnoj politici u Hrvatskoj, ali i zbunjenošću ove navodno socijaldemokratske vlade koju smo mogli uočiti ovih dana, koja nikako da pronađe krivce za ogromni pad industrijske proizvodnje i neaktiviranje svojih velikih investicijskih planova – kazao je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar. 

Zamjerio je premijeru Zoranu Milanoviću što ne komentira naše gospodarsko stanje, a to isto čini direktor Svjetske banke za Europu, što, tvrdi, nije dobro ako želimo podići razinu gospodarskog optimizma u Hrvatskoj. 

Lesar tvrdi da je najava gospodarskog oporavka Hrvatske kroz model javno-privatnog partnerstva, koji bez ikakve kritičke analize prolazi i u hrvatskoj javnosti i politici, potrošna investicija, neproizvodna, najčešće temeljena na uvozu, a ne domaćim resursima. 

– Gdje god dosad je bila primijenjena iza sebe je poharala proračune lokalne samouprave poput tsunamija i prijeti opasnost da će veliki broj općina i gradova biti prisiljen ući u taj tsunami, a sljedećih 20 godina investicijski biti potpuno nesposobne – siguran je Lesar koji je rekao kako ima još dva prijedloga Vladi, javlja večernji.hr

– Nemojte privatizirati Hrvatsku poštansku banku, umjesto toga stvorite udruživanjem ostalih osam banaka jaku nacionalnu banku koja će moći kontrolirati 30 posto financijskog tržišta i time se oduprijeti diktatu stranih banaka u Hrvatskoj. I nemojte ulaziti i potpisivati pakt o fiskalnoj uniji jer će time biti onemogućene javne investicije u Hrvatskoj. Žrtve tranzicije u Hrvatskoj su građani, posebice oni s malim primanjima. Osam godina imali smo vlast koju smo zvali korupcionaši zbog načina rješavanja problema i snošenja tereta krize, ovu vlast možemo nazvati zelenaši, ponaša se poput lihvara i zelenaša koji sve dugove naplaćuju od građana – zaključio je Lesar.

Komentari (29)
  • Lesar svaka ti je na mjestu sto pricas i zelim da neko zastiti nas radnike i male ljude sto zivimo od 2000-3000 kuna al tako su i ovi i oni pricali dok nisu dosli na vlast pa nas dovode do prosjackog stapa

    31. 5. 2012,   15:15
  • ISTINA

    31. 5. 2012,   15:56
  • "zaključio je lesar"...Pa to mi zaključujemo svaki dan,besplatno...Jel mogu ja u ono leglo gnjusobe zvano "hrvatski sabor"? Stavim si gasmasku,ABHO (da se ne zarazim ko zna sa čim) i zaključujem te dajem dijagnoze za 5000 kunića mjesečno.Ak treba,dijagnosticiram nedjeljom i praznikom,po dogovoru.

    31. 5. 2012,   15:35