Obavijesti

News

Komentari 120

Lesar: Ja ću kazneno prijaviti premijera Zorana Milanovića!

Lesar: Ja ću kazneno prijaviti  premijera Zorana Milanovića!
1

Ako on nastavi kršiti Zakon podnijet ću prijavu protiv Milanovića za kazneno djelo protuzakonitog upravljanja državnom imovinom, rekao je šef Hrvatskih laburista

VIDEO

Šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar najavio je u petak na Soundsetu da će podnijeti kaznenu prijavu protiv premijera ako on nastavi kršiti Zakon o upravljanju državnom imovinom. U Intervjuu tjedna Lesar je upozorio da Vlada odlukom o prodaji HPB-a, Croatia osiguranja ili davanjem autocesta u koncesije na najgrublji način krši Zakon o upravljanju državnom imovinom. 

– Donijeli su odluke, a Sabor prije toga nije usvojio strategiju upravljanja državnom imovinom. Bude li i dalje tako, podnijet ću kao saborski zastupnik kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića Državnom odvjetništvu za kazneno djelo protuzakonitog upravljanja državnom imovinom – kazao je Lesar odgovarajući na pitanje koga bi sutra poslao u zatvor da dođe na vlast.

'Za pad BDP kriv je Čačić'

Vođa Laburističke stranke dotaknuo se i slučaja Čačić, BDP-a i financijskog sektora. Za sadašnje stanje, pa i pad BDP-a od 1,9 posto kriv je, smatra Lesar, Radimir Čačić, a on neće rasti sve dok ne krenu investicije u javnom i privatnom sektoru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Linić je toga bio svjestan, no nije smio ništa reći jer je u Vladi. Zeznuo je resor prvog potpredsjednika Vlade, kao i njegovi suradnici – komentirao je Lesar i potom dao objašnjenje zašto u Hrvatskoj ni prije Čačića, u posljednjih 20 godina, nije bilo mnogo investicija. 

'ponašali smo se kao pijane budale'

– Ponašali smo se kao pijane budale! Velika investicija mogao je biti Južni tok, bivši premijer Sanader imao je tri puta dogovoreni prijam kod Putina i tri puta je otkazao u zadnjem trenutku. Drugo je Kina, kad je naša delegacija boravila u Kini, Kinezi su htjeli uložiti dvije milijarde eura, no naši nisu htjeli. Izraelci su pokušali investirati u turizam i ništa – precizirao je laburist. 

'U Hrvatsku su većinom investirale članice EU-a'

Lesar je dodao da su u Hrvatsku većinom investirale članice EU-a i to u financijski, farmaceutski, telekomunikacijski i trgovinski sektor jer ''banke nameću kamate za kredite jer imamo najveće cijene impulsa u Europi, farmaceutska industrija je bitna zbog enormnog profita, a trgovine, naravno, zbog proizvodnje hrane''.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a