Obavijesti

News

Komentari 27

Lesar: Na fakultetima će pisati: "Tu kupujem, tu me cijene..."

Lesar: Na fakultetima će pisati: "Tu kupujem, tu me cijene..."
6

Poništenje diplomskog rada Milijana Brkića komentirali su Dragutin Lesar i Jadranka Kosor. Oboje smatraju da bi na sve trebale reagirati nadležne institucije

VIDEO

Mislim da bi bilo dobro da naši fakulteti razmisle o uvođenju novog studija, diplomirani kompilator. Zašto ne kada imamo tako puno sličnih predmeta, rekao je Dragutin Lesar. 

- Ako se ovako nastavi, na sve većem broju fakulteta će pisati: "Tu kupujem, tu me cijene" - istaknuo je. Šef Laburista smatra da bi institucije trebale reagirati na slučaj Milijana Brkića. 

Kosor: Sustav bi morao reagirati

Jadranka Kosor smatra da je o svemu najbolje pitati čelnike stranke, za koje se nada da će se oglasiti o slučaju Milijana Brkića (HDZ). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svaki moj komentar se tumači kao nanošenje štete toj stranci - rekla je Kosor. Smatra da je važna činjenica da mnogo mladih ne može danas naći posao.

- Puno je mladih koji su studirali, trudili se te koji su pisali svoje diplomske radove - rekla je Kosor. Kaže kako bi sustav morao reagirati. 

Kajin: Treba pitati DORH o kaznenoj prijavi

Uzest će si malo vremena i napisati novi diplomski rad. Međutim, nije stvar u displomskom radu, nego u svim onim benefitima koje je, pod navodnicima, ta diploma nosila, rekao je Damir Kajin

Dodaje kako je to vjerojatno skopčano s nekoliko desetina ili stotina tisuća kuna. 

- Da li je potrebno podići kaznenu prijavu, to treba pitati Državno odvjetništvo - istaknuo je Kajin. Kazao je i kako je Brkić taj posao obnašao i odradio u tom periodu dok je bio na funkciji.  

- Što će biti, ne želim ovdje spekulirati - zaključio je.

On je rekao da će upisati novi diplomski na temu "Riječke tržnice", rekao je kratko Ivan Šuker

"Dugo je dobivao plaću za visoku stručnu spremu"

Ja tu vidim dva problema. Prvo, da je glavni tajnik najveće opozicijske stranke falsifikator i tu očekujem da HDZ nešto poduzme i da se od toga distancira, da pokaže da to nije nešto što ta stranka inače podržava - rekao je Nenad Stazić o slučaju Brkić.

- Drugi problem vidim u tome što je taj čovjek primao plaću dugo vremena i to za mjesto za koje je predviđena visoka stručna sprema, koju on očito nije imao - zaključio je Stazić. Dodao je kako bi trebalo pokrenuti postupak da on te novce vrati. Stazić kaže i da Državno odvjetništvo može pokrenuti taj postupak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a