Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lesar: Onima koji su nas zvali ''pokušajem'' želim svu sreću

None Foto: Daniel Kasap/Pixsell 16

Najveće iznenađenje proteklih parlamentarnih izbora su Hrvatski laburisti Dragutina Lesara koji je nakon objave rezultata rekao kako su laburisti budućnost Hrvatske

Imamo svoje mandate koje moramo odraditi i nećemo koalirati, ponovio je Dragutin Lesar nakon objave rezultata DIP-a.

- Onima koji su nas zvali ''jednokratnim pokušajem'' želimo svu sreću. Bit ćemo dobri ako nam daju uvjete, a bit ćemo otrovni ako pogriješe. Bit ćemo im noćna mora ako odu u krivom smjeru - zaključio je Lesar, zahvalivši svima uz poruku da su laburisti budućnost Hrvatske. 

Atmosfera je vesela i oko 100 Laburista nastavilo je slavlje. 

- Očito je da su nas podcijenili i tako smo i htjeli, kako bi im slali zamagljene signale. Ni pod koju cijenu nećemo u koaliciju s HDZ-om, nikog nećemo zvati, a nitko neće tražiti ni nas - rekao je Lesar.

Podsjetio je kako je prije izbora svojim položajem garantirao tri sigurna mandata i rekao da, ukoliko na ovim izborima nisu osvojili najmanje tri mandata, dao bi ostavku. 

Lesar je također komentirao novu vladu i kazao kako će glavnu riječ voditi Linić i Čačić, a Milanović će biti premijer.

- Građani su prepoznali da se borimo za radnike. Bili smo usmjereni na tri mandata da barem imamo klub tako da je ovo sjajno. S HDZ-om ni u snu u koaliciju, a Kukuriku nas je  podcijenio. Postojimo tek 21 mjesec, u kampanju smo išli sa 800.000 kuna, a imamo sedam mandata. Doprli smo do građana - rekao je Rajko Bulat. 

Uz zvuke Hladnog piva, simpatizeri i članovi stranke goste se štruklima, odojkom, kolačima, a istim su ponudili i novinare.

Prema podacima iz DIP-a Laburisti osvajaju sedam mandata. 

U stožeru Laburista okupilo se između 50 i 60 ljudi. Dragutin Lesar ponovno je o komentirao moguće koalicije.

- S HDZ-om ne želimo u Remetinec, a Kukuriku koalicija mora odlučiti jesmo li ozbiljna stranka ili '' jednokratni pokušaj'' - rekao je Lesar. 

Predsjednik stranke Dragutin Lesar u izborni stožer stigao je prije oko osam sati. Kratko je rekao kako su rezultati izlaznih anketa fantastični, ali da ipak želi pričekati s podacima iz DIP-a. 

Na pitanje o koaliciji s Kukuriku koalicijom, Lesar je rekao kako su ih nazvali ''jednokratnim pokušajem'' pa to predstavlja prepreku. Ipak, neki članovi stranke imaju drugačije mišljenje. 

Na isto pitanje o koaliciji, Rajko Bulat rekao je kako s HDZ-om sigurno neće koalirati, a u slučaju suradnje s Kukuriku koalicijom inzistirat će na svojem programu od 10 točaka koji su obećali biračima. 

- Već smo i prije izbora najavili da ćemo biti iznenađenje. Prema informacijama s terena, dobit ćemo još mandat više - rekao je Bulat.

Prema izlaznim anketama, Hrvatski laburisti osvajaju šest  mandata u Saboru. 

- Oduševljeni smo izlaznim anketama i vjerujemo kako će službeni rezultati biti još bolji. U Saboru ćemo imati barem deset mandata - rekao je potpredsjednik stranke, Branko Vukšić. Istaknuli su kako će biti glasna oporba svima. 

Za HTV Bušić je rekao kako je ''ovo tek početak za laburiste''. 

- Željeli smo barem tri mandata da imamo klub. Ovo je odlično - poručio je Vukšić iz Hrvatskog doma grafičara. 

- Naravno da ovo ispunjava naša očekivanja. Mlada smo stranka i primarni cilj je bio imati dovoljno za klub zastupnika, a prema svemu imat ćemo šest - kažu iz stožera Laburista. 

U izbornom stožeru je oko 30 ljudi.

Članovi Hrvatskih laburista - Stranke rada okupili su se oko 19 sati u izbornom stožeru u Šubićevoj ulici. Prema anketama Ipsos pulsa, objavljenima na internetskim stranicama laburista, Stranci rada u Saboru pripast će sedam zastupničkih mjesta. 

Šef stranke Dragutin Lesar na glasovanje je u nedjelju s obitelji izašao u Šenkovcu 

- Imam velika očekivanja. Puno se toga mora promijeniti u Hrvatskoj - rekao je Lesar i dodao kako je siguran da će doći do promijene vlasti.

Komentari (41)
  • Jedini političar koji je bio uz građane na onim velikim prosvjedima u Zagrebu! Svaka mu čast zaslužio je sve ovo

    4. 12. 2011,   20:33
  • Bravo Lesar!!!

    4. 12. 2011,   20:30
  • čestita: Svim građankama i građanima slobodnu Hrvatsku. Živjeli !!!!!!!!!!!

    4. 12. 2011,   19:01