Obavijesti

News

Komentari 52

'Leteći' vatrogasac': Supruzi sam tajio da me vjetar nosio

'Leteći' vatrogasac': Supruzi sam tajio da me vjetar nosio
7

Neozlijeđen: Mario Tomšić (36) iz Virovitice vatrogasac je samo deset dana, a već je pravi heroj u novoj profesiji. Snimka na kojoj leti na limenom krovu je svjetski hit

VIDEO

Ti golemi komadi lima pali su s krova i vjetar ih je nosio po ulici prijeteći prolaznicima. Htio sam zaštititi ljude, pa sam stao na lim, ali jak udar vjetra dignuo je i mene i lim dva i pol metra u zrak i odbacio nas u zid, kaže Mario Tomšić (36) iz Virovitice.

Vatrogasac DVD-a Stružec deset je dana proveo u Rijeci na ispomoći. Zadnji dan smjene ostat će mu, kaže, u dugom sjećanju. S kolegom je pokušavao obuzdati limenu ploču koju je snažna oluja otkinula s krova. No ogromna ploča ga je poklopila i umalo je nastradao.

- Malo to dramatično izgleda, ali nije mi, nasreću, ništa - govori Tomšić. Snimka pod nazivom “Tornado u Rijeci” brzo je postala hit na internetu te ju je pogledalo više od 460.000 korisnika YouTubea.

Nakon samo deset dana  na novom poslu postao heroj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mario je postao pravi heroj, i to nakon samo deset dana na novom radnome mjestu. Nakon neuspješne potrage za poslom kao komercijalist, položio je ispite za profesionalnog vatrogasca. Tek je dobio posao u DVD-u Stružec, u mjestu koje se nalazi između Popovače i Siska. Šefovi su ga odmah nakon zaposlenja poslali na teren u Rijeku. Zadnjeg dana spremao je stvari ne bi li krenuo natrag kući u Slavoniju. No počelo je orkansko nevrijeme, pa je i Mario odlučio pomoći kolegama.

- Kolega je otišao po uže kako bismo otrgnuti dio krova zavezali za stup, a ja sam poletio. Nije bilo vremena za strah jer je sve kratko trajalo. Uostalom, izabrao sam posao koji mi nalaže da pomažem drugima u nevolji - govori Mario.

O letećoj avanturi supruzi rekao kad je čuo da postoji snimka

Kao heroja u Slavoniji su ga dočekali sugrađani.

- Ne smatram to nekim pothvatom nego slučajnošću koja se desi jednom u životu - skromno govori Mario, koji je o svojoj letećoj avanturi supruzi ispričao tek nakon što je čuo da postoji snimka. Sad se odmara i svaki slobodan trenutak provodi s kćeri Emom, a za deset dana opet odlazi u Rijeku.

>>> 'Leteći' vatrogasac: Izgleda dramatično, ali nije mi ništa

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda