Obavijesti

News

Komentari 55

Olujno jugo u Dalmaciji: 'Čupa' fasade i stabla, potapa jahte...

Olujno jugo u Dalmaciji: 'Čupa' fasade i stabla, potapa jahte...
20

Olujno jugo radi velike probleme u Dalmaciji. U Splitu je počupalo nekoliko stabala, ali i fasadu sa nebodera u Krležinoj ulici, dok je u Tisnom uspjelo potopiti i jahtu...

VIDEO

Olujno jugo počelo je u četvrtak oko 17 sati u Krležinoj ulici u Splitu 'čupati' fasadu zgrade od 14 katova. Riječ je o fasadi koja je napravljena prije nekoliko godina, a već je lani počela pucati zbog bure te su je tada prvi puta i krpali.

Zasad je otpalo desetak do dvadeset kvadrata. Jugo diže i ostatak fasade te je pitanje hoće li izdržati.

Policija je zatvorila ulicu za promet u tijeku poslijepodneva. 

Policija je obavijestila vlasnike automobila koji su bili parkirani ispred zgrade da vozila uklone s obzirom da je zbog loše pristupačnosti zgradi bilo gotovo nemoguće osigurati odlomljeni dio fasade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je već treći incident danas u Splitu izazvan jakim i olujnim jugom koje tijekom popodneva puše jače od 110 kilometara na sat. Prvo je poslije podneva u samom središtu Split jugo srušilo stablo koje je palo na raskrižje ulica Domovinskog rata i Hrvatske mornarice, te poklopilo službeno policijsko vozilo.

Dubrovacka 15

Osim materijalne štete na prednjem dijelu vozila dvojica policajaca koja su bila u automobilu nisu zadobili ozljede.

- Jako jugo slomilo je stablo u Diklu. Brzom intervencijom vatrogasaca izbjegnute su opasnosti - napisao nam je čitatelj.

Tijekom ranog popodneva zbog jakog je vjetra za treću skupinu vozila zatvoren i promet na cesti D 1 Solin - Klis. Promet još i večeras teče zaobilazno Županijskom cestom. Kako Hina doznaje u četvrtak navečer od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita Ivana Kovačevića vatrogasci su tijekom dana imali više od tridesetak dojava građana, a većinom se radilo o piljenju stabala koja su pala na cestu ili tendi koje su se uslijed olujnog juga rastrgale.

"Do sada smo odradili 15 intervencija, a još nas toliko čeka za odraditi. Radimo po prioritetima. Od jutros je na terenu stalno šest ekipa sa 20 vatrogasaca JVP- a, ali i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split", izjavio je Kovačević.

- Južina u Splitu srušila je rasvjetni stup na parkirnom mjestu za motore. Sreća pa nitko nije bio u blizini - javio je čitatelj.

Jugo potopilo jahtu u Tisnom

Stanovnici Tisnog svjedočili su u četvrtak pravoj drami s jahtom usidrenoj ispred središnjeg mjesnog trga Rudine. Milijunska investicija u jugobran donekle je zaštitila Rudinu, ali nije brod.

- Brod pripada Nijemcu, koji ga tu drži vezanog mjesecima. Krenuli smo ga spašavati, ali dok smo se vratili već je bilo kasno. Brod je potonuo na dno i samo ga murinzi drže da ga jugo ne odnese - ispričao nam je čitatelj koji je snimio fotografije i video.

Vađenje će vjerojatno ujutro organizirati vlasnik ili lučka kapetanija, te će biti napravljen očevid i utvrđena šteta. I razmjeri štete na obali utvrđivat će se tek nakon smirivanja juga. 

More 'izašlo' na rivu na Cresu 

- More na Cresu već tri sata izlazi van svojih rubova. Dok su turisti oduševljeni, građani su uplašeni - kazao nam je čitatelj. Dodao je da se barem nešto događa u gradu jer svi fotografiraju poplavu. Zasad nema informacija o nastalim štetama zbog nevremena.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag