Obavijesti

News

Komentari 17

Letjele posvuda: Dva auta su pokosila čopor veprova u Istri

Letjele posvuda: Dva auta su pokosila čopor veprova u Istri
1

Kraj Medulina u nesreći stradalo šest divljih svinja. Vjerojatno se radi o ženki i mladuncima. Svinje su na Medulinsku cestu izletjele iz gustog raslinja...

VIDEO

Na cesti je posvuda bilo uginulih svinja. Nikad još nisam vidio takav prizor, rekao je Tihomir Geršner (39), koji je u nedjelju prolazio Medulinskom cestom u Puli.

Upravo tamo stradao je cijeli čopor divljih svinja, njih čak šest, i to zbog silovitog udara vozila u njih.

- Nalet vozila na njih nisam vidio. Kad sam onuda prolazio, već je policija bila ondje i obavljala očevid - tvrdi čitatelj. Kaže da su vjerojatno u pitanju mlade svinje s majkom te da ih je većina bila manjeg rasta, oko dvadeset kilograma težine. Čitatelj dodaje da nitko od ljudi nije ozlijeđen u toj bizarnoj nesreći, a to je potvrdila i istarska policija.

Osim šest svinja, koje su zbrinute na propisan način, stradala su dva vozila.

- U nedjelju oko 23.45 sati na Medulinskoj cesti dobili smo dojavu o naletu vozila na divljač. U nesreći nitko od osoba nije stradao nego je nastala šteta na vozilima. Prometna nesreća dogodila se kad je 22-godišnjak s područja Medulina na ravnom dijelu ceste upravljao automobilom Audi pulskih oznaka u smjeru Pule, a iz suprotnog smjera naišao je također Audi pulskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak, također iz Medulina. Odjednom su iz visokog raslinja na cestu izletjele divlje svinje. Oba automobila su udarila šest divljih svinja. Njih četiri odbačene su po kolniku, a dvije izvan kolnika - kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. 

Nakon nesreće na mjesto događaja pozvan je dežurni higijeničar, koji je preuzeo mrtve životinje. Prema novom zakonu o cestama, koji je na snazi od 2011., tvrtka koja održava prometnicu “kriva” je zbog divljači ako nije označila cestu, a vlasnik lovišta ako nije spriječio moguću štetu. Vozač je kriv ako je postupao protivno propisima o sigurnosti prometa na cestama i tako pridonio nastanku štetnog događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa