Obavijesti

News

Komentari 79

'Leukemija se povukla! Moj sin će imati mamu, imat će mene!'

'Leukemija se povukla! Moj sin će imati mamu, imat će mene!'
4

Sandri je prije nekoliko mjeseci od raka umro muž. Cijela Hrvatska se ujedinila da pomogne mladoj ženi. Sve dosadašnje patnje Sandra je izdržala zbog sina

VIDEO

Zaplakala sam od sreće. Moj Ivan će imati mamu, moj Ivan će imati mene, vikala sam u sebi.

Tako se osjećala Sandra Križan (26) nakon što su joj liječnici Odjela za hematologiju na zagrebačkom Rebru u četvrtak rekli dobre vijesti. Ondje se liječi od leukemije koja joj je dijagnosticirana samo dva dana nakon što je pokopala supruga Marijana (27) u travnju, koji je umro od galopirajućeg tumora na mozgu. Posljednje zajedničke mjesece oboje supružnika provodili su u bolnicama, a brigu za njihova sedmomjesečnog sina Ivana preuzeli su baka i djed.

- Očekivala sam nalaz punkcije, no umjesto nalaza došao je doktor i rekao mi moramo razgovarati. ‘Po ovom nalazu broj trombocita u vašoj krvi je normalan. Kako sad stvari stoje, vi nemate više leukemiju. Otkrivena je u ranoj fazi i čini se da su je dosadašnje kemoterapije suzbile’, rekao mi je. Skamenila sam se. Očekivala sam loše vijesti jer, otkako su mi otkrili leukemiju, stalno sam strahovala da se rak proširio negdje drugdje - otkrila nam je sretna Sandra.

Liječnik joj je, kaže, objasnio da se njezin tip leukemije zna povući nakon prvih terapija, pa na neki način prikriti, a onda se nakon nekog vremena pojavi.

- Objasnio mi je da su me zato odlučili zadržati na daljnjem liječenju, podvrći još jednoj kemoterapiji, a onda napraviti transplantaciju koštane srži kako bi bili sigurni da se leukemija više neće vratiti - kaže Sandra.

Sandrina liječnica dr.sc. Ana Boban potvrdila je da se bolest trenutačno povukla i da nastavljaju s liječenjem.

- Sandra se dobro drži. Ima pozitivan stav, želju da se izliječi. Dobro je odgovorila na dosadašnj liječenje i nakon prve kemoterapije pokazalo se da se bolest povukla. No, tu nije kraj. Kada je u pitanju leukemija, visoka je mogućnost povratka bolesti i stoga nastavljamo s kemoterapijom. Sandra još nije izliječena - kaže dr. Boban.

Noć prije nego što će opet završiti na Odjelu hematologije na zagrebačkom Rebru, hrabra mama iz Ilače povjerila se prijateljici da joj se nikako ne ostaje ponovno u bolnici.

- Te kemoterapije je baš teško izdržati. Mučnine, povraćanje, bolovi svuda po tijelu. Taj smrad koji danima izlazi iz tebe kroz kožu nakon kemo. Znojenje. Osjećaj nemoći jer ne možeš sam ni ustati na zahod. Teško je tu ostati pozitivan, ali stalno gledam u sliku svojeg malog anđela Ivana i znam da moram ozdraviti zbog njega - povjerila se Sandra prijateljici.

U srijedu ujutro stigla je u zagrebačku bolnicu i dobila svoj stari krevet. Odmah su joj radili punkciju kako bi utvrdili kakvu kemoterapiju će dobiti. Prvi put, prije mjesec i pol dana, dobila je najjaču dozu. Najveći strah bio joj je da će Ivan ostati bez mame. Nije ga priznavala ni sama sebi. Dobri nalazi su strah razbili.

- Za mene je to čudo. Nitko mi ranije nije spomenuo da se ovo može dogoditi. Kad sam cijelu Hrvatsku zamolila za financijsku pomoć, osim novca dobila sam i čitavu silu molitvi, poruka da izdržim, da će mi Bog pomoći, želja za ozdravljenjem...

Kad mi je doktor rekao da više nemam leukemiju, samo sam razmišljala o tim porukama, o tim poslanim molitvama. Bože dragi, zar si me stvarno spasio - kaže hrabra Sandra, a suze joj idu niz lice.

Dobre je vijesti odmah dojavila mami i tati. Njeni roditelji od početka su bili optimistični i vjerovali su u ozdravljenje. Javljali su joj se bolesni od leukemije i pričali joj da se liječe po dvije godine.

- Ova vijest je razveselila cijeli odjel i svima je drago zbog mene. Kad bi barem svi tako dobro reagirali na kemoterapiju i brzo se izliječili - kaže Sandra, koja sad s novom snagom i nadom izdržava ostatak kemoterapije.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa