Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Levon Vincent premijerno ove subote dolazi u Zagreb

None Foto: 4

Jedan od najboljih house i techno DJ-a i producenata u posljednjem desetljeću i pol – Levon Vincent, dolazi u Zagreb u sklopu novog izdanja Innocent Music večeri!

Nakon uspješnog gostovanja trojca dOP Live u rujnu, ovoga puta poznata slovenska izdavačka kuća Innocent Music u zagrebački Saloon, 5. listopada, dovodi dobro poznato ime house i techno scene, Njujorčanina s berlinskom adresom Levona Vincenta, uz kojeg će nastupati i osnivač Innocent Music etikete Aney F. , legenda domaće elektroničke scene Felver te novo mlado lice Mradar!

Kada se govori o house glazbi u New Yorku može se reći kako je došlo do ponovnog rođenja velikog interesa i stvaranja, a Levon Vincet  je sve to popratio iz prve ruke. Rođeni Njujorčanin, odrastao je na kazetama 80ih godina gdje je sa svojim prijateljima iz djetinjstva već tada pokazivao interes za DJingom, izradom beatova i gramofonima. U mladosti, tijekom 90ih, radio je u prodavaonicama ploča gdje je upoznavao i družio se sa glazbenicima te upoznao kulturu osobno. Deset godina kasnije, ovaj strastveni mladić koji je  gradio svoj put od prodavača ploča do respektabilnog umjetnika, 2001. počinje raditi u kultnom Halcyon record store koji je bio i kafić te  stoga i baza istomišljenika orijentiranih oko glazbe.

 Sve ovo vodilo je da 2008. osnuje svoj vlastiti label Novel Sound. Započeo je bljeskom koji je jako odjeknuo te postavo veliki hit 'These Games’  EP koji se sastoji od 4 trake, a gostuje Jus-Ed. Zatim on gostuje na njegovom labelu Underground Quality te nastaje jedna od najjačih traka 2009. godine ‘Games Dub’. Njegovi industrijalni beatovi produbljeni dub zvukom podržani su od mnogih poput veterana Craig Richardsa i Berghainovog Marcel Dettmana. Levona je sve to dovelo do gaža u Fabric, Rex, Berghain i naravno Underground Quality eventima pretvorenima u Tape club.

Kao producent, njegova fokus i konectracija doveli su ga do mnogo kvalitetnih i uspješnih traka poput ‘Late Night Jam’ na Ostgut Ton labelu što je i demonstirao nastupom na Pearson Sound masivnom FABRICLIVE56. Narede godine zabilježene su po intenzivnoj turneji po Europi i svijetu sa zapaženim nastupa po prepoznatljivim klubovima i festivalima. Kasnije je izbacio dva albuma i kontinuirane EP-ove na vlastitom labelu uz sjajne kritike.

Innocent Music, izdavačka je kuća i event organizacija iz Slovenije, čiji je osnivač Aney F., a čija izdanja, podržavaju neka od najvećih imena svjetske elektroničke scene kao što su Jamie Jones, Marco Carola, Richie Hawtin, da spomenemo neke. 2015.-te od strane Beatporta je odabrana kao jedna od deset etiketa na koju treba obratiti pažnju. Od 2012.-te do danas organizirala je mnoštvo svojih Showcase večeri, u najpoznatijim slovenskim klubovima kao što su Ambasada Gavioli i K4, na Ibizi u klubu Sankeys te diljem Europe, centralne, sjeverne i južne Amerike kao i Australije, gdje je ugostila imena kao što su Apollonia, tINI, Enzo Siragusa, Mihai Popoviciu, Steve Bug, Nastia, Seb Zito, Terry Francis i mnogi drugi.

Početak večeri je u 23 sata, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 HRK dostupne su na službenom webu kao i u sustavu Entrio.hr ili na Entrio prodajnim mjestima.

 

 

Tema: Promo sadržaj

Komentiraj, znaš da želiš!