Obavijesti

News

Komentari 52

Lewinsky: 'Nisam vidjela mrlju, pomislila sam da je od špinata'

Lewinsky: 'Nisam vidjela mrlju, pomislila sam da je od špinata'
1

Kako je objasnila, mrlja na haljini ostala je nakon seksualnog odnosa s predsjednikom u kupaonici Ovalnog ureda, nakon što joj je poklonio ukrasnu iglu za šešir i primjerak knjige 'Vlati trave'

VIDEO

Iako je Monica Lewinsky u proteklih dvadesetak godina odradila brojne intervjue za televiziju i novine, rijetko je govorila o detaljima svoje afere s bivšim predsjednikom Billom Clintonom

Međutim, dokumentarnim serijalom The Clinton Affair televizijske mreže A&E, Lewinsky se otvorila i odlučila javno ispričati pregršt pikanterija koje su godinama golicale maštu javnosti - od toga kako ju je Clinton zaveo do toga kako je zamrljala legendarnu plavu haljinu. 

Objasnila je da je odlučila sudjelovati u dokumentarcu o aferi s predsjednikom jer ne želi da se nešto slično ikada više dogodi nekoj mladoj osobi.

Naime, tijekom afere s predsjednikom, Lewinski je bila 22-godišnja neplaćena pripravnica u Bijeloj kući.

U epizodi koju je pogledala ekipa New York Posta, Lewinsky je kazala da uopće nije bila svjesna da ima fleku na haljini. Kako tvrdi, u jednom trenutku je pomislila da se radi o mrlji od špinata

Govorio mi je da sam slatka

Kako je objasnila, mrlja na haljini ostala je nakon seksualnog odnosa s predsjednikom u kupaonici Ovalnog ureda, nakon što joj je Clinton poklonio ukrasnu iglu za šešir i primjerak knjige 'Vlati trave' Walta Whitmana (izvorno: Leaves of Grass). 

- To što mi je poklonio ovu knjigu za mene je imalo posebno značenje. To je intimna knjiga koja se ne daje olako. Sve što me mučilo - Je li to što osjećam stvarno? Postoji li tu nešto? Sve te nesigurnosti su nekako nestale kad mi je poklonio ovu knjigu - kazala je. 

Ušla je u Ovalni ured s Clintonom i njegovom tajnicom, koja se nakon nekoliko trenutaka sakrila u blagovaonici. Clinton joj je predao poklone i rekao: - 'Slatka si s tim svojim šeširima' ili 'Ti i tvoji šeširi', tako nešto - podsjetila se Lewinsky. 

- Uputili smo se prema kupaonici, gdje smo postali još intimniji. Dijelio mi je komplimente, ja sam uzvraćala. Došli smo do točke u kojoj bi on u ranijim susretima uvijek stao. Nekako sam zastala i pitala želi li nastaviti. On je konačno rekao: OK - dodala je Lewinsky.

- Onda je on završio, a ja sam ga zagrlila. I on je mene zagrlio. Nakon toga sam otišla - dodala je. Lewinsky je objasnila i što se događalo poslije fatalnog susreta. 

'Prijateljica me nagovorila da sačuvam haljinu'

 - Toga dana izašla sam na večeru. Nitko od ljudi koje sam susrela na večeri nije mi rekao: Hej, moraš otići u kupaonicu, imaš mrlje po cijeloj haljini - ispričala je Lewinsky. 

U intervjuu iz 2002. godine, Monica Lewinsky je rekla da nije primijetila mrlju sve dok nije izvukla haljinu jer ju je htjela odjenuti za proslavu Dana zahvalnosti. Obukla ju je pred prijateljicom Lindom Tripp, koja joj je rekla da u njoj izgleda debelo. Kada su dvije žene ustanovile da je na haljini trag Clintonovog sjemena, Tripp je nagovorila da sačuva haljinu - u takvom stanju u kojem je bila. 

Kada su informacije o njihovoj aferi iscurile u javnost, Clinton je to u početku negirao. 'Nisam imao spolne odnose s tom ženom' izjavio je na press konferenciji u Bijeloj kući, stojeći uz svoju suprugu Hillary Clinton. Nakon toga, haljina je poslužila kao dokaz jer je na haljini ostao Clintonov DNK, pa Clinton nije imao izbora, nego je morao priznati svoje nestašluke s pripravnicom svekolikoj javnosti.

'Ispričala bih se Hillary'

Skandal je ubrzo postao globalan, pa čak i na neko vrijeme zatresao Clintonovu predsjedničku poziciju. U nizu kasnijih  intervjua, Lewinsky je objašnjavala da se godinama skrivala o javnosti i često pomišljala na samoubojstvo.

Lewinsky je često isticala kako zamjera medijima što Clintonu nisu nikad postavljali škakljiva pitanja kakvima je ona bila redovno izložena.

Ljuta je i zbog toga što se Clinton nikad nije ispričao. 'Bill Clinton bi se trebao htjeti ispričati. Zbog toga bi bio bolji čovjek. Manje sam razočarana u njega, a više zbog njega - izjavila je jednom prilikom. 

Iako je Hillary Clinton u javnosti izjavila da ne smatra kako je afera njegovog supruga s pripravnicom zloupotreba moći i položaja, Lewinsky s druge strane kaže da bi se ona ispričala Hillary da je negdje sretne. 

Serija The Clinton Affair kreće s emitiranjem na mreži A&E 18. studenoga ove godine. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)