Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lex Todorić na Vladi je u petak: Izbjeći će se mogućnost tužbi

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pretpostavlja se da će Vlada pokušati izmjenama izbjeći mogućnost tužbi pa će zakon olabaviti. Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, utorak je proveo na sastancima s vjerovnicima...

U javnosti se pojavila prva verzija zakona o postupku izvanredne uprave, tzv. Lex Todorić, a donosi ono što je potpredsjednica Vlade Martina Dalić i najavila u petak na izvanrednoj press konferenciji. No kako se čuje iz krugova bliskih Vladi, javlja Večernji list, zakon se još brusi i donijet će promjene prije konačnog prijedloga u petak na sjednici Vlade. 

Pretpostavlja se da će Vlada pokušati izmjenama izbjeći mogućnost tužbi pa će zakon olabaviti. Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, utorak je proveo na sastancima s vjerovnicima s kojima dogovara uvjete sindiciranog kredita. Da bi ih dobio, morat će popustiti vjerovnicima i pristati na promjenu uprave, a možda i predati dio vlasništva. S druge strane, na taj bi način izbjegao primjenu Vladina zakona. 

Pitanje je hoće li zakon uopće ikad biti aktiviran s obzirom na to da bi do petka, kada bi se zakon trebao pustiti u hitnu proceduru, dogovor o novom kreditu trebao biti postignut. To ne znači da će novac već u petak sjesti na račun jer je potrebno vrijeme za tehničku provedbu sindiciranog kredita.

Komentari (54)
  • Srami se državo Hrvatska,ako tom feudalcu oprostite dugove, onda ste DUŽNI oprostiti i ODBLOKIRATI obične građane. Njemu imate što oduzeti dok drugi nemaju za koru kruha Todorić se vozio u helikopteru,e pa sad je aterirao, uvijek se kaže ne biti objesan, treba biti bogobojazan.

    29. 3. 2017,   09:15
  • Pomor Hrvata Ovog siječnja zabilježen je i dosad nezabilježen pomor Hrvata. Razlog su navodno niske temperature i virusi. Uzrok je to što su ambulante opće medicine pretvorene u pisarnice i distribucione centre gdje se ne sasluša pacijenta,gdje se ne pregleda pacijenta čak ni jezik, dok stetoskop ukrasno visi oko vrata. Prastari tlakomjer u kutu skuplja prašinu. Iz ordinacije moraš ispariti u roku 3 min sa uputnicom za bolnički pregled na koji čekaš i više od godine dana a nalaz ionako ne podižeš jer si u međuvremenu spontano ozdravio ili preminuo što je najčešći slučaj. Zdravstveni Čičikovi ionako troše tvoj prisilno otiman novac a da te ništa ne pitaju. Sve bez limita -bijanco. Zar je onda čudo što Hrvatska izumire. Ako ćemo pravo,pravih Hrvata više i nema. Hvata te tuga što više nisi rob. Rob je za vlasnika i gospodara predstavljao vrijednost. Gospodar mu je davao dom ,gospodar je pazio da ne oboli ili nastrada. Gospodar ga je liječio. Gospodar ga je poticao da se plodi i množi,da osniva obitelj. Gospodar je pazio da ima dovoljno hrane ,pića i odječe. U zamjenu je gospodar tražio da ga se poštuje i radi sve što zna i može .

    29. 3. 2017,   09:18
  • Mnogi građani Hrvatske moraju za sva vremena zapamtiti datum 1.1. 2017.Toga dana su na najgori i prevarantski način podvrgnuti nacionalizaciji i ukidanju privatnog vlasništva na nekretninama i ostaloj imovini na besramniji način nego što su to učinili toliko psovani komunisti. Nacionalizaciju je provela stranka HDZ proizašla iz Saveza komunista i njihove UDBA-e koja je pobijedila na izborima lažno se predstavljajući kao protivnik ove poreznim trikovima izvedene nacionalizacije odnosno ukidanja privatnog vlasništva građana. Na taj način je oživotvorila svoju parolu "Vjerodostojno". Time je ta lažljiva "demokracija" podržana i od SDP-a definitivno preuzela sve atribute totalitarne države. Za kojekakve političke farse se raspisuju referendumi. Za mafijaško pražnjenje džepova građana nije potreban referendum već je dovoljna volja oktroiranog Briselskog Velikog vođe koji, kažu, nije dezertirao već je ljekarski oslobođen da bi igrao košarku. Sada se trudi da osigura nastavak karijere u Bruxellesu i njihove mamutske plaće i mirovine.Sada nam vladaju Briselska kafe šankerica i anemični Briselski batler a financijsko ispumpavanje povjereno je Todoliku sa značajnim iskustvom u krvožednom koncernu. Jadna li stranka gordoga pokojnika Franje Tuđmana. Postati ćemo Euloti, stanovnici u vlasništvu ali bez vlasništva. IZVOR: Istinom protiv laži.

    29. 3. 2017,   09:11