Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liberalni demokrati predstavili plan: Žele zaustaviti Brexit

Brexit je izglasan još 2016. godine no mnogi i dalje ne gube nadu kako neće zaista Velika Britanija izaći iz Europske unije. Tako su i liberalni demokrati iznijeli plan u kojem će zaustaviti izlazak iz Europske unije.

Iako je na referendum 2016. godine 52 posto Britanaca glasalo za izlazak iz Europske unije brojne stranke i dalje ne odustaju od zaustavljanja izlaska za kojeg smatraju da je ogromna pogreška.

Tako su liberalni demokrati u srijedu predstavili svoj plan za parlamentarne izbore u Ujedinjenom Kraljevstvu sljedećeg mjeseca obećavši da će "zaustaviti Brexit" i uložiti milijarde u javne službe zahvaljujući novcu koji će se navodno stvoriti ostankom u Europskoj uniji.

Uz to što su obećali da će ostati u Europskoj uniji, žele legalizirati marihuanu i uvesti 'regulirano tržište'.

- Ostankom Ujedinjenog Kraljevstva u Europskoj uniji možemo se usredotočiti na rješavanje pravih problema u našoj zemlji i (...) 50 milijarda funta uložiti u javne službe i borbu protiv nejednakosti - ističu iz stranke.

Time ističu kako će navedenih 50 milijardi funti zaraditi u sljedećih pet godina ako ostanu u Europskoj uniji.

Izbori su zakazani za 12. prosinca, a postignute dogovore s Europskom unijom oko Brexita koje je učinio Boris Johnson, konzervativci će ih moći progurati ako oni osvoje većinu u parlamentu.

Komentari (1)
  • dakle vidi se koji i kakvi su protiv odluke naroda.

    21. 11. 2019,   00:10