Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Libija: U luksuznoj klinici rade i tri Hrvatice, ali ne žele otići

None Foto: AFP/PIXSELL 3

Tri medicinske sestre iz Hrvatske rade u luksuznoj klinici u Tripoliju, no ne žele evakuaciju. Kažu kako će biti u Libiji sve dok je u zemlji i hrvatsko veleposlanstvo

U klinici ''11. lipnja''  u Tripoliju kao medicinske sestre rade tri Hrvatice, piše Večernji list. Žene za koje skoro nitko nije znao, zbog otežanog prometa kroz grad, preseljene su u bolnicu te iz nje nisu izašle već nekoliko dana. Nisu tražile evakuaciju iz kaotičnog i opasnog grada već su kazale kako ne žele ići sve dok su u Libiji predstavnici hrvatskog veleposlanstva. 

Tri žene, inače iz središnje Dalmacije, ne žele da se u javnosti objavi njihov identitet, zbog straha od osvete Gadafijevih pristaša. 

Medicinska sestra koja je u istoj klinici radila nekoliko godina rekla je da je pitanje drže li Hrvatice u bolnici pod prisilom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova kažu kako znaju za Hrvatice u Tripoliju, no da im se nisu obratile za pomoć. S njima bi se trebao susresti hrvatski veleposlanik u Libiji. 

U klinici se liječio i Gadafi

Klinika '11. lipnja' jedna je od najekskluzivnijih i najluksuznijih bolnica u Libiji u kojoj su se liječili naftni magnati i milijunaši pa i sam pukovnik Gadafi.  U bolnici najčešće zapošljavaju strance, a kriteriji su vrlo strogi. Navodno u istoj klinici rade i dvije medicinske sestre iz Sarajeva. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Komentari (3)
  • Bolje bi im bilo da bježe iz Libije da sučuvaju živu glavu!

    1. 3. 2011,   11:07
  • Bjeze iz Libije da bi dosli u hrv?? neka one pravac SAD

    1. 3. 2011,   11:24
  • pa di je problem...znaju sestre stanje

    1. 3. 2011,   18:58