Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lice joj ispržili kiselinom: Imala je 70 operacija, danas opet živi

None Foto: Katie Gee/Privatni album

Katie Gee iz Velike Britanije je nastradala prije pet godina dok je bila na Zanzibaru. Liječnici su joj presađivali kožu, davali bolne injekcije, napravili novo uho...

Britanke Katie Gee i Kirstie Trup su prije pet godina otišle na otok Zanzibar kako bi volontirale u školi. Tada su ih napala dvojica na motoru i zalila kiselinom. Kirstie je spržena ruka, a Katie koja danas ima 23 godine su tada spaljeni lice i desni dio tijela. Uho joj je ostalo smežurano i crno.

Foto: Katie Gee/Privatni album

Njezin oporavak i dalje traje. Imala je 70 operacija zahvaljujući kojima je danas njezina koža skoro pa glatka, a ožiljci nevidljivi. Tijekom prve tri godine nakon napada Katie je nosila plastičnu masku za lice i posebno odijelo i to 23 sata dnevno. Prošli mjesec je dobila desno uho koje je napravljeno baš za nju od tkiva jednog njezinog rebra. 

Foto: Katie Gee/Privatni album

- Prvih godina nakon napada nisam skoro izlazila iz kuće. Ljudi su buljili u mene i osjećala sam se ružno i drugačije. Prošla sam vrlo dugi put u ovih pet godina - kaže Katie. U dnevniku je napisala da nije bilo ogledala na petom katu bolnice da se pacijenti kao ona ne bi uznemiravali zbog svojeg izgleda. Na desno oko u početku nije mogla gledati, a na lijevo je gledala u mobitel da bi vidjela kako izgleda. Htjela je, kaže, biti svjesna svojeg stanja. 

Foto: Katie Gee/Privatni album - Davali su mi koktele injekcija koje su strašno boljele, ali su mi pomogle da mi tijelo ne odbaci presađenu kožu. Morala sam piti puno čokoladnog proteinskog šejka kako bi unosila velike količine proteina jer se tijelo borilo i bilo je slabo te je moralo nadoknaditi sve izgubljeno u organizmu, ali sada sam dobro i spremna sam za život - kaže Katie, piše Daily Mail. 

Komentari (5)
  • Jadna cura ode pomoći pa ovako prođe nadam se da smeće koje joj je ovo napravilo čeka ista sudbina

    8. 8. 2018,   23:23
  • Prestrašno.

    9. 8. 2018,   12:05
  • Cura opečena od glave do pete i iza snage u bolnici raditi selfie?

    9. 8. 2018,   03:33