Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lice zlostavljanja: Suprug ju rezao i udarao čekićem

None Foto: 24sata/ilustracija

Britanka Rita za medije je ispričala kako ju je muž zlostavljao i udarao čekićem kako bi time uspjela ohrabriti druge žene da prijave nasilje u obitelji...

Gotovo pet sati kirurzi su pokušali zaliječiti rane na licu Britanke Rite Crombie. Nju je bivši suprug čekićem izudarao po licu, a zatim ju rezao nožem i to sve pred očima njihova petogodišnjeg sina. Godinama ju je suprug fizički i psihički zlostavljao. Unatoč njegovoj agresivnoj naravi Rita ga opisuje kao šarmantnog i pametnog muškarca. Te noći kada ju je brutalno istukao i izrezao nožem Rita se spremala na spavanje.
- Odjednom sam čula kako netko ulazi u kuću. Sa kata sam ga vidjela kako pijan tetura po sobi. U ruci je imao nož - prisjeća se Rita. Nakon toga uslijedio je pakao. Gotovo sat i pol suprug je Ritu čekićem udarao i nožem rezao po licu. Do tada se od njega razvodila dva puta. Za sebe kaže da je "tipičan primjer" zlostavljane žene kojom agresivni suprug manipulira.
- Svaki put on bi me uvjerio kako nikada više na mene neće dići ruku, te da ja bez njega ne mogu živjeti - kaže Rita. Svoju potresnu priču Rita je ispričala za The Sun kako bi ohrabrila zlostavljane žene da prijavljuju nasilje u obitelji.

Komentari (12)
  • nije on dobio btina , treba i njega čekićem po glavi

    5. 6. 2009,   16:54
  • nemojte tako,ipak je on jedan šarmantan i pametan muškarac...

    5. 6. 2009,   16:59
  • Dva puta se razvodila i još nije izvukla pouku,mislim da i sa njom nešto neštima

    5. 6. 2009,   16:47