Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lidl Hrvatska povećava plaće radnicima za 10 do 12 posto

None Foto: Facebook

Osim plaće koja je iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl je osigurao svojim radnicima božićnicu, regres, sezonski dodatak, sistematske preglede...

Iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska priopćili su da će zaposlenicima u svih 96 trgovina diljem Hrvatske te u logističko-distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću od 1. ožujka, tj. početkom nove poslovne godine 2019., povećati bruto plaću za 10 do 12 posto.

Zadnje povećanje dogodilo se prije nepunih godinu dana, u ožujku 2018. godine, kada je radnicima u trgovinama i skladištima plaća povećana za 8,5 posto. Osim osnovnih primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su božićnica, regres, sezonski dodatak, sistematski pregledi te brojne druge pogodnosti, navode iz Lidla. 

Osim toga, Lidl posebnu pažnju pridaje razvoju svojih zaposlenika na svim razinama. Stoga osim kontinuiranog ulaganja u treninge i stručna usavršavanja svojim zaposlenicima omogućava i daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja. S obzirom na to da je Lidl internacionalna kompanija, zaposlenici imaju priliku preuzeti i pozicije u drugim državama ili Lidlovoj centrali u Njemačkoj.

Trenutno je u tijeku natječaj za 400-tinjak sezonskih radnika u priobalnim gradovima za 2019. godinu. Svake godine tijekom turističke sezone, Lidl Hrvatska zapošljava oko 500 novih zaposlenika od kojih dio svake godine po završetku sezone imaju priliku postati stalni Lidlovi zaposlenici.

Lidl Hrvatska već je 7 godina nositelj Certifikata Poslodavac partner te godinama drži visoko drugo mjesto među poslodavcima prvog izbora.

Tema: Hrvatska

Komentari (29)
  • zadovoljan radnik zadovoljna firma..nesto sta balkanac/kmet poduzetnik nikad nece shvatit

    18. 2. 2019,   16:19
  • Iako u Lidlu trgovci imaju dosta dobre place prema trgovcima koji rade u Hr trgovackim lancima bas mi ne djeluju previse zadovoljni...previse su ozbiljni...

    18. 2. 2019,   18:13
  • kolika je prosječna plaća radnika u lidlu??

    18. 2. 2019,   16:12