Obavijesti

News

Komentari 38

Lija svratila u Veliku Pisanicu na igru s mačkom i Švrćom...

Lija svratila u Veliku Pisanicu na igru s mačkom i Švrćom...
1

DOBRO DRUŠTVO Nadi Gatalici (73) iz Velike Pisanice lisice iz obližnjeg brloga često dolaze u dvorište jer ih nikad ne tjera. Lisici je dala malo slanine i kobasica, no nije ih ni taknula

VIDEO

Prošlu srijedu u kasno poslijepodne Nada Gatalica (73) iz Velike Pisanice i njezina susjeda Ankica Malvić (84) sjedile su u dvorištu, kad je Švrćo zalajao. Pogledale su na koga laje i vidjele četiri sasvim malene lisice.

- Jedna se odvojila, hrabro je prošla kroz dvorište i došla upoznati nova lica. Susjeda se bojala primiti je u ruku plašeći se da je možda bijesna iako joj se poput malog mačića verala po hlačama, no ja sam je razuvjerila - rekla nam je gospođa Gatalica dodavši kako je navukla rukavice, podignula lisicu i vidjela da je sasvim zdrava.

- Mačići, kad se okote, imaju ‘krmeljive’ oči, dok me je mala lisica, koju sam držala u ruci, promatrala bistrim pogledom punim znatiželje. Doista krasna životinja. Lisice redovito dolaze u moje dvorište jer imam malog psića i nekoliko mačića te nekoliko kokoši koje su u ograđenom prostoru. Možda ih je nagon, kojeg još nisu svjesne, ‘pozvao’ u blizinu, jer ja ih nikad ne tjeram – govori nam gospođa Gatalica koja nakon smrti supruga živi sama, jer su se sin i kći odselili. Stoga joj je dobro došlo svako društvo, pa bilo to i lisičje.

Nakon što se poigrala s malom lisicom, narezala joj je slanine i kobasica, ali ih lisica nije ni taknula. Vjerojatno je, zaključuje Nada, još na majčinu mlijeku. Pustila ju je, ali mala lija nije odmah otišla za braćom koja su se uputila u brlog. Njoj je, govori nam Nada, nedostajalo malo igre i stoga se družila s malom mačkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je divno gledati kad se nakon druženja s mačkom odšetala do Švrće i zalajala na njega, a on na nju. Vjerujem da će opet doći jer takvu znatiželju nisam dosad vidjela – rekla nam je Nada dok smo se od lisičjeg brloga vraćali prema kući. Putem nam je govorila da to više nisu divlje životinje jer su se silom prilika morale naviknuti na čovjeka koji je uzurpirao njihova prirodna staništa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.