Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liječnica ju nije primila jer je zakasnila: Djevojčica (5) umrla

None Foto: Claire Hayhurst/Press Association/PIXSELL

Velika Britanija: Klinika tolerira kašnjenje od deset minuta no djevojčica je trebala doći na hitan pregled jer je imala težak napadaj astme. Liječnici sada sude...

Ellie-May Clark (5) je umrla nakon što ju liječnica nije htjela primiti jer je zakasnila na hitan pregled u klinici u Južnom Walesu. Curica je imala teški napadaj astme u školi i njezina je majka Shanice Clark nazvala kliniku u kojoj su joj rekli da dođe u 17 sati. Na prijemu je s kćeri bila između 17.10 i 17.18 sati. U klinici vrijedi pravilo da se tolerira kašnjenje od deset minuta pa je liječnica opće medicine Joanne Rowe rekla majci da se s kćeri dođe idući dan. Curica se rasplakala i pitala majku zašto ju liječnica ne želi primiti.

Shanice je kćer tu noć stavila na spavanje i provjeravala ju svakih deset, 15 minuta. No u 22.30 djevojčica je poplavila i majka je nazvala hitnu. Hitna je došla i curicu je 25. siječnja 2015. godine odvezla u bolnicu gdje je ubrzo umrla. Joanne Rowe koja toga dana nije imala pacijenta između 16.50 i 17.20 sati je sada na sudu. 

- Nazvali su me s prijema i rekli da mi je stigao drugi pacijent. Rekli su mi i da je stigla i Ellie-May koja je s mamom zakasnila. Na prijemu su me pitali da li da im kažem da dođu sutra, a ja sam rekla da - branila se na sudu liječnica. Na suđenju se čulo i da je liječnica još 2014. godine znala da curica ima težak oblik astme opasan po život, ali da tu informaciju nije upisala u njezin liječnički karton. Recepcionarka  Ann Jones je posvjedočila da je tada prvi put odbila pacijenta koji je došao na hitni pregled. 

- Neki se liječnici strogo drže pravila deset minuta, a neki ne - tvrdi Jones. Na pitanje da li joj je bilo nelagodno jer je odbila dijete i njegovu majku, Jones je rekla:

- Da, je jer sam uvijek mislila kako se ne smije odbiti dijete koje je hitno došlo na pregled. Jones je zabilježila da Ellie-May Clark nije bila na pregledu i dopisala da je curica zakasnila, piše Metro. 

Komentari (46)
  • Pa kujo bahata kako nemozes primiti dijete.Gorila u paklu.Nijedna presuda nemoze ovo ponasanje opravdati.Pocivaj u miru andjele mali.

    27. 2. 2018,   22:25
  • Ne razumijem kakav stvor moras biti da ne pomognes djetetu koje ima napadaj astme?!!!!

    27. 2. 2018,   22:36
  • ma da je zakasnila i dvi ure trebala ju je primit. Tko zna zašto su kasnile? Koja bahata kuja!

    27. 2. 2018,   22:51