Obavijesti

News

Komentari 101

Liječnici ga spasili: Dječak (2) se umalo ugušio kikirikijem

Liječnici ga spasili: Dječak (2) se umalo ugušio kikirikijem
3

Dječak Abel (2) je kod djeda jeo kikiriki. Odjednom je poplavio i počeo teško disati. Roditelji su ga odveli prvo u varaždinsku bolnicu pa na Srebrnjak

VIDEO

Bilo je oko 15 sati kad je Abel (2) s roditeljima iz Varaždina stigao u bolnicu. Iako smo bili pred kraj smjene, svi smo ostali u bolnici kako bismo ga spasili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Govori to tim liječnika koji je u četvrtak poslijepodne, u zagrebačkoj Dječjoj bolnici Srebrnjak, zaprimio dječaka. RTG snimkom dišnog sustava su u organizmu dječaka utvrdili strano tijelo. Metodom tzv. fleksibilne bronhoskopije potvrdili su da je Abelu u desnom bronhu zapeo kikiriki promjera jednog centimetra. Uspavali su ga i počeli vaditi kikiriki koji je već počeo bubriti. Sam zahvat trajao je oko sat vremena, a Abela su ispred operacijske sale nestrpljivo čekali tata Roman (30) i mama Gordana (34).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dječak (2) gušio se kikirikijem, spasili ga liječnici zagrebačkog Srebrnjaka Reporterka: Alenka Ožbolt

Posted by 24sata on Friday, February 24, 2017

- Bio je kod djeda i jeo je orašaste plodove, među kojima je bio i kikiriki. Odjednom je postao plav u licu i teško je disao. Djed nas je odmah nazvao, pa smo pojurili u varaždinsku bolnicu, odakle su nas liječnici poslali na Srebrnjak - rekli su nam Abelovi roditelji koji jedva čekaju da se sa sinom vrate kući.

Abel je, tvrde liječnici, sad dobro. Prima antibiotik kako ne bi došlo do upale ili infekcije, a početkom idućeg tjedna otpustit će ga kući.

- Ovaj slučaj, ali i drugi njemu slični, važan je povod da se ukaže upozori na to da Hrvatskoj nužno treba centar za vađenje stranih tijela u djece. Nadam se da će upravo naša bolnica to postati. U potpunosti smo organizirani, educirani i opremljeni, a kad bismo postali Centar, imali bismo i ljude u pripravnosti - govori dr. Boro Nogalo, ravnatelj bolnice dodajući kako ministar zdravstva Milan Kujundžić pokazuje razumijevanje za tu ideju, pa je tako odobrio nekoliko dodatnih kreveta u bolnici u tu svrhu.

Osnivanjem Centra roditelji više ne bi morali šetati iz jedne ustanove u drugu, nego bi se za pomoć mogli obratiti direktno Srebrnjaku.     

Kikiriki je zatvorio bronh na ulazu u desno plućno krilo

Abelu je cijeli kikiriki i još desetak manjih komadića koje je prožvakao iz bronha izvadila prim. mr. sc. Duška Markov-Glavaš. Zahvat ne bi bio moguć i uspješan da u operacijskoj sali uz nju nisu bile i dr. Željka Vlašić Lončarić, dr. Tatjana Savić-Jovanović te doc. Mirjana Turkalj, a tim su još činila i dvojica anestezioloških tehničara, medicinska sestra i instrumentarka.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag