Obavijesti

News

Komentari 55

Liječnici ne znaju zašto: Sve u redu, a noga joj je otekla 10 cm

Liječnici ne znaju zašto: Sve u redu, a noga joj je otekla 10 cm
2

Puljanka Jela Mijatović (56) nosi dva broja veće cipele, ne može spavati ni sjediti. Noga joj otiče, no nitko joj ne zna reći zašto. Ne usuđuje se niti izaći na ulicu...

VIDEO

Molim vas, pomozite, samo želim znati zašto je moja noga ovolika te ima li lijeka za ovo moje stanje, zavapila nam je Puljanka Jela Mijatović (56). Njezina lijeva noga narasla je u širinu čak 10 centimetara, zbog čega se teško kreće, ne može stajati ni sjediti.

Ne usuđuje se ni izlaziti na ulicu, a kad se i odvaži na taj korak, obuje cipele dva broja veće. Dok joj s jedne noge cipela pada, drugu mora držati odvezanu da bi hodala.

- Sve je počelo nakon što sam 2011. godine u KBC-u Rijeka operirala karcinom maternice. Operacija je, hvala Bogu, dobro prošla i nije bilo komplikacija. Godinu dana kasnije noga mi je počela oticati, ali tek centimetar - govori Jela. Otišla je, veli, k svojoj liječnici opće prakse, koja ju je odmah uputila na pretrage.

Vidjeli trombe, no više ga nema

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nema gdje nisam bila, a stanje je sve gore. Isprva se sumnjalo na vene, ali sve je bilo u redu. Dobila sam elastične čarape i preporuka je bila redovite kontrole. Međutim, noga je unazad dvije godine počela još više oticati i ovoliko narasla. Očajna sam jer nitko ne zna sa sigurnošću što mi je - priča Jela pokazujući nam pretjerano oteklu, kao kamen tvrdu nogu, i to sve do kukova. Pokazuje i nebrojeno mnogo liječničkih nalaza koje nosi i pokazuje liječnicima prilikom svakog novog pregleda.

- Danas više nisam ni stabilna, a ispod noge imam više jastuka nego ispod glave kad spavam. Teško mogu zaspati. Liječnici su sumnjali i na tromb u nozi, pa sam nogu i slikala dva puta. Prvi put u Puli, potom u Rijeci. Prva dijagnoza pokazala je tromb, koji se na drugom slikanju noge više nije vidio. Mislila sam da ću konačno svoju nogu nakon toga dobiti ‘natrag’, da ću odahnuti, ali stanje je i dalje isto - žali se tužna Jela. Unatoč sedmodnevnom ležanju u bolnici 2014. godine i primanju injekcija, stanje je i dalje isto, a više ovako ne može funkcionirati. Stanje je, tvrdi, neizdrživo.

Limfa, srce, jetra i bubrezi u redu

- Ja samo želim da mi netko pomogne. Moram nositi dva broja veće cipele kad se usudim izići na ulicu, a teško mi je i zbog čudnih pogleda ljudi, jer ništa ne može sakriti ovo moje stanje - očajna je žena.

Za liječnike ima samo riječi hvale.

- Nemam nikakve pritužbe niti na jednog liječnika kod kojeg sam bila svih ovih godina. Svi odreda su divni. Posebno hvala sestri Vanji s pulske fizijatrije, koja me masira, na njenoj stručnosti, ali stanje je i dalje ovakvo. Masaže mi pomognu, ali kratko - povjerava nam Jela te priča kao su liječnici sumnjali i na limfu i čak joj rekli da ima limfoedem, no nalazi to pobijaju.

- Radila sam ultrazvuk limfnih čvorova i sve je u redu. Slikala sam jetru, bubrege, srce, vadila krv, no i tu je sve u redu, a ja sam ovakva. Pijem samo tabletu za izmokravanje da mi noga još više ne otekne i to je to. Možda ima netko u državi da je prošao isto i da mi pomogne da ozdravim - s nadom u glasu zaključila je nesretna žena.

NI specijalisti ne mogu utvrditi što je

I Jelina liječnica opće prakse potvrđuje da ju je poslala na sve pretrage, no ni sama ne zna što bi moglo biti uzrok oticanja.

- Nikad se nisam u svojoj praksi susrela s takvim slučajem, iako je bilo slučajeva naticanja ruke. To je zapravo limfoedem, a zašto se dogodio i zašto ne prolazi, nitko od specijalista nije mogao utvrditi. Pacijentica je odlazila k liječnicima u Pulu i Rijeku, no nažalost, pomaka nema. I dalje će ići na predviđene terapije - rekla nam je njezina liječnica opće prakse.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)