Obavijesti

News

Komentari 109

'Htio je pobjeći iz države, imao je putovnicu i deset tisuća kn'

'Htio je pobjeći iz države, imao je putovnicu i deset tisuća kn'
15

Policija je nakon nekoliko sati bijega u utorak oko 20.10 sati uhitila Andriju D. (61), osumnjičenika za ubojstvo Blaženke Poplašen i teško ranjavanje Ivana Pavića.

VIDEO

Ranjeni pravnik Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić (35) i dalje je u kritičnom stanju, a iz osječkog KBC-a u srijedu ujutro rekli su kako se stalno provode mjere intenzivističkog liječenja.

Pokretanje videa...

01:51

Još nije poznato kad bi Andriju D. (61), osumnjičenika trebali dovesti pred istražnog suca.

Uhitili su đakovačkog ubojicu: Našli ga u polju, imao je oružje
Uhitili su đakovačkog ubojicu: Našli ga u polju, imao je oružje

Zgroženi zločinom u Đakovu

Ravnateljica đakovačkog Centra za socijalnu skrbi Dubravka Petrović rekla je za N1 kako su zgranuti ovim zločinom. 

- Nikada radeći ovaj posao nismo očekivali da će nam se dogoditi ovakve stvari. Naš posao se sastoji u pomaganju ljudima, mislili smo da smo mi ti koji možemo nešto učiniti. Slučaj nas je zaprepastio. Nismo u mogućnosti raditi. Danas i sutra ne radimo, nadam se da će stranke shvatiti. Pokop naše kolegice je sutra u 16h na mjesnom groblju u Đakovačkim Selcima. Teško nam je, jako teško - rekla je. Kaže kako se radi o bezumnom činu koji nitko nije mogao predvidjeti. Dodaje i kako se radilo o teškoj stranci te da su u nekoliko navrata zbog njega slali dopise policiji i liječnicima.

Susjedi: Govorio je da će nešto napraviti, Brat: Ja sam u šoku
Susjedi: Govorio je da će nešto napraviti, Brat: Ja sam u šoku

Na prozorima đakovačkog Centra za socijalnu skrb jutros su postavljene i svijeće za poginulu radnicu

Socijalni radnici na posao u crnini

Facebookom se dijele i fotografije s natpisom Jedna od nas kako bi se upozorilo na tragediju. HRT javlja kako su se socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili da na posao dođu u crnini te da se oni koji mogu okupe pred Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 12.10 sati, kako bi upozorili na svoj položaj. Neslužbeno doznaju i da je ministrica Nada Murganić uputila centrima za socijalnu skrb u državi naputak prema kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, nego će biti dovoljno da organiziraju dežurstvo.

'Ne znamo kako dalje' 

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Đakovu, Dubravka Petrović, rekla je za HRT da su šokirani. 

- Ne znamo kako dalje. To su situacije koje se nikako mogu predvidjeti. Ne znamo što je u glavi nekom čovjeku koji dolazi kod nas. Mi smo struka koja pomaže ljudima i uvijek se nadamo da će to naši korisnici razumjeti. Što se dogodilo jako je teško razumjeti i svi se pitamo kako ćemo raditi. Danas i sutra ne radimo,  a kako ćemo raditi idući tjedan mi to sada zaista ne znamo - kaže Petrović. 

- Sahrana naše Blaženke bit će sutra u 16 sati, na mjesnom groblju u Đakovačkim Selcima, a na nju će doći i kolege iz sustava koji će tako dati podršku i upozoriti na status socijalnih radnika u društvu - dodala je. 

Imao je putovnicu, htio je pobjeći 

U srijedu je izjavio dao i načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece. 

- Počinitelj je iz vatrenog oružja kojeg je ilegalno posjedovao usmrtio djelatnicu. Bili smo na terenu, pretraživali smo Đakovo i šire područje. On je u večernjim satima uhićen. Kod njega smo pronašli oružje, veću količinu novca i putovnicu prema čemu zaključujemo da je htio pobjeći iz države. U tijeku je kriminalističko istraživanje u kojem ćemo utvrditi okolnosti događaja i kako je nabavio ilegalno oružje. Usporedo s istraživanjem provodimo i izvanredni nadzor. Temeljem saznanja da je došlo do promjene ponašanja počinitelja i njegovog oca, glavni ravnatelj policije je uputio unutarnju kontrolu da vide sva naša saznanja i kako smo postupali te sve postupke policijskih službenika i službenika CZSS - rekao je načelnik. 

Dodao je kako je stručni tim već na terenu. Izrazio je i sućut obitelji ubijene socijalne radnice. Zahvalio se svim građanima Đakova koji su pomogli policiji da pronađu osumnjičenog, pa tako i posljednja dojava nakon koje su ga i uhitili. 

- Jako kratko smo ga tražili. Interventna je došla nakon par minuta. On se nije odupirao - rekao je. 

Pojasnio je i da je Centar za socijalnu skrb izvijestio policiju da je osumnjičeni promijenio ponašanje, ali je svejedno dolazio oko tri puta tjedno u Centar. Dodao je i da je osumnjičeni već prije osumnjičen policiji. Kod njega su pronašli oko desetak tisuća kuna kada su ga uhitili. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.